Nasilje

18-letnika po glavi s palico, sledil je množični pretep, pri katerem pa niso upoštevali varnostne razdalje in nosili mask

J.P.
1. 4. 2021, 09.25
Posodobljeno: 1. 4. 2021, 09.38
Deli članek:

Poškodovanih je bilo pet oseb, od tega en mladoletnik.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Včeraj, nekaj pred 16. uro se je na igrišču v bližini Osnovne šole Brezno v Radljah od Dravi steplo več oseb. Kot so sporočili s celjske policijske uprave, se je steplo osem oseb, starih od 16 do 53 let.

Začelo se je s petimi osebami, starimi od 16 do 21 let, ki so se nahajale v bližini omenjenega igrišča. Malo pred 16. uro so se tja pripeljali trije moški, stari od 22 do 53 let. Pri tem je 49-letni domačin pristopil do 18-letnika in ga po glavi udaril s kovinsko palico. Sledil je množični pretep, ki so ga prekinili šele policisti.

V pretepu je bilo lažje poškodovanih pet oseb, od tega en mladoletnik.

Policisti zbirajo obvestila o sumu storitve kaznivega dejanja Nasilništva in Lahke telesne poškodbe. Po končani preiskavi bodo zoper vse osumljene podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo. Prav tako so zasegli palico, katero je v pretepu uporabil eden izmed udeleženih v pretepu.

Zaradi kršitev določil Zakona o nalezljivih bolezni bodo policisti zoper polnoletne kršitelje izdali plačilne naloge, zoper mladoletne kršitelje pa obdolžilne predloge na pristojno okrajno sodišče, saj niso upoštevali varnostne razdalje in uporabljali zaščitnih sredstev.