Črna kronika

VIDEO: Italijanskega mafijca prek kuharskih posnetkov izsledili na Karibih

S.R.
30. 3. 2021, 12.26
Posodobljeno: 30. 3. 2021, 12.54
Deli članek:

Pobegli italijanski mafijec je na YouTubu razkazoval svoje kuharske veščine. Čeprav je vestno skrival svoj obraz, so ga prepoznali po tetovažah.

Reuters
Aretirali so ga v Dominikanski republiki.

53-letni Marc Feren Claude Biart je bil na begu pred organi pregona celih sedem let. Italijansko tožilstvo je zaradi pečanja z drogo leta 2014 odredilo njegovo aretacijo. Kot član klana Cacciola pod okriljem mafijske organizacije 'Ndragheta naj bi na Nizozemskem vodil trgovino s kokainom.

Pred aretacijo je pobegnil v Dominikansko republiko, kjer je v kraju Boca Chica zadnja leta živel mirno, za mafijca nerazburljivo življenje. Kot nadobuden kuhar je svoje veščine rad delil s svetom, pri objavah na YouTube pa je bil venomer pazljiv, da se v kadru ni znašel njegov obraz. Kot je po aretaciji v izjavi za javnost pojasnila italijanska policija, so ga izdale tetovaže na telesu.

'Ndrangheta sicer velja za eno najmočnejših organiziranih kriminalnih združb na svetu in naj bi nadzirala večji del trgovine s kokainom v Evropo. Nedavno so drugega njihovega člana aretirali na Portugalskem. Francesco Pelle je bil na begu celih 14 let in je veljal za enega najnevarnejših italijanskih ubežnikov. Iz skrivališča ga je zbezal novi koronavirus, potem ko je zaradi covida-19 potreboval zdravljenje v eni od lizbonskih klinik.