umor in samomor

Melanie se je po porodu zaprla vase, končalo se je na najbolj tragičen način

R.T.
30. 3. 2021, 08.45
Posodobljeno: 30. 3. 2021, 08.45
Deli članek:

Znane so nove podrobnosti tragedije v Spodnji Avstriji, v kateri sta življenje izgubili 29-letna mama in njena štiriletna hčerka. Skorajda ni več dvoma, da je šlo za dejanje iz obupa, torej umor in samomor.

Reuters
Fotografija je arhivska.

Avstrijski kriminalisti so vse bolj prepričani, da je nekdanja telovadka Melanie K. poprijela za revolver, ga uperila proti svoji hčerki, sprožila in si nato sodila sama. Kot smo že poročali, je v nedeljo na eni od makadamskih cest v avstrijski regiji Weinviertel nek lokalni lovec naletel na avtomobil, v katerem sta se nahajali trupli mame in njene štiriletne hčerke. Policija je najprej posumila, da gre za dvojni umor, zaradi česar se je začela obsežna iskalna akcija za 59-letnim soprogom pokojne Melanie, s katero sta sicer živela ločeno. Zvečer je nato sledil preobrat, ko je 59-letnik razkril, da ima za čas tragedije alibi, kriminalisti pa so se vse bolj nagibali k drugi, nič manj kruti možnosti, da je šlo za umor in samomor, saj so v vozilu našli tudi revolver.

Smodnik na prstih

Kot danes poroča časnik Kronenzeitung, je alibi soproga potrdilo več prič, tudi vse sledi v avtomobilu pa naj bi kazale, da v tragedijo ni bila vpletena tretja oseba. Tako so kriminalisti revolver našli pod voznikovim sedežem, na katerem je sedela Melanie, hkrati so na njenih prstih odkrili sledi smodnika. Znani so že tudi izsledki obdukcije, na podlagi katerih naj bi Melanie revolver najprej uperila v svojo hčerko, ki je sedela na zadnjih sedežih avtomobila, nato pa si s strelom v glavo sodila sama. Revolver naj bi sicer pripadal soprogu oziroma nekdanjemu partnerju, s katerim se še nista uradno razvezala. Že pred časom naj bi ga policiji prijavil kot izgubljenega. To naj bi se zgodilo lani, ko sta se razšla, sam pa naj bi ves čas sumil, da ga je s seboj odnesla Melanie. Sicer pa naj bi po navedbah nekega znanca šlo za razmeroma radoživ par, ki je do rojstva hčerke živel aktivno nočno življenje. Takrat naj bi se njuno razmerje začelo krhati. »Le še malo kje si ju lahko videl. Melanie je nenadoma postala vase zaprta, a nihče ne bi pričakoval tako obupanega dejanja,« je pojasnil.

Preiskava tragedije je sicer še vedno v teku.