SVETOVNI PODVIGI

Janša išče neznanega »šaljivca«

M:R.
29. 3. 2021, 20.05
Deli članek:

Posebni primeri, ki so prejšnji teden zaposlovali slovenske policiste: sumljivi klici iz tujine, lažni preplah v središču Celja, v istem dnevu dvakrat ustavili pijanega voznika, kraja čebeljih družin ...

Svet24
V SDS podali kazensko ovadbo zoper neznanca

10 Jeseniški policisti so obravnavali poskus ropa. Dva zakrinkana moška sta od prodajalke z grožnjo terjala denar, a se je uprla. Po propadlem projektu sta trgovino zapustila.

9 Na polju pod Strahom na Škofljici je moški kuril suho travo, pri tem pa ga je presenetil veter in plamen pognal v preblizu parkirano vozilo.

8 Na dvorišče hiše v Sevnici sta se pripeljala neznanca in domačina pod pretvezo o predstavitvi trase nove ceste zvabila na prosto. Eden je razpredal, drugi pa v notranjosti kradel. Oškodovanec je šele po njunem odhodu ugotovil, da sta mu ukradla 1500 evrov.

7 Kranjski kriminalisti so obravnavali primer lažnega telefonskega klica iz tujine, s katerim je klicatelj hotel prijavitelju odstraniti virus iz računalnika oziroma mu pomagati pri odpravi napake, ki da so jo zaznali na njegovem računalniku. Govoril je v polomljeni angleščini. Policija svetuje previdnost.

6 Številne Celjane je v torek popoldne vznemirila torba za prenosni računalnik, ki jo je nekdo pozabil oziroma pustil na klopi v Stanetovi ulici. Zaradi varnosti so policisti območje okrog torbe zavarovali, iz bližnjih trgovin pa stranke napotili na varno do prihoda bombnega strokovnjaka iz specialne enote. Ta je torbo, za katero je obstajal sum, da bi lahko bilo v njej nastavljeno eksplozivno telo, razstrelil. Bila je prazna. O dogodku so s poročilom seznanili tožilstvo.

5 Izpred stanovanjske hiše na območju Slovenj Gradca je neznani storilec neznano kam odpeljal starejši doma izdelani lahki priklopnik, po oceni lastnika vreden 400 evrov.

4 Na območju Tepanja so policisti v ponedeljek dvakrat obravnavali opitega 37-letnega voznika. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali vožnjo. Moški je avto zapustil, a se je ponj kar hitro vrnil, in potem so ga opazili še v Žičah, ustaviti pa so ga uspeli šele v Slovenskih Konjicah. Za neodgovorna ravnanja v prometu bo moral plačati okoli 2000 evrov globe, besedo pa bo dobil tudi na sodišču.

3 V Jagodju pri Izoli je nekdo ukradel dva panja s čebeljima družinama. Škode je za 400 evrov.

2 Koprski policisti so intervenirali zaradi spora, v katerega naj bi bilo vpletenih več oseb. Ugotovili so, da je 27-letnik pristopil do skupine in enega od fantov polil s kavo, po tem pa še večkrat brcnil. Po napadu je odšel proti Titovemu trgu, kjer so ga prijeli. Izdali so mu plačilni nalog zaradi kršitev zakona o javnem redu in miru.

1 Nekdo je na spletu registriral domeni Nazi.si in Naci.tv, ki sta vodili do strani SDS in Nove24. Obe domeni so v podjetju DHH, kjer sta bili registrirani, že deaktivirali. V SDS bodo zaradi zlorabe podatkov stranke podali ovadbo zoper neznanega storilca.