peticija proti usmrtitvi psa

Družina o osemletnici, ki jo je ubil pes: Pred štirimi meseci je dobila sestrico, oboževala je Đokovića

R.T.
23. 3. 2021, 17.09
Posodobljeno: 23. 3. 2021, 17.51
Deli članek:

Družinski člani so za srbski portal spregovorili o osemletnici, ki jo je minuli teden do smrti pogrizel pes. Na družbenih omrežjih pa se je pojavila peticija proti njegovi usmrtitvi. Podpisalo jo je več tisoč ljudi.

Primož Lavre
Kraj tragičnega dogodka v Mengšu.

Spomnimo:

V četrtek je v občini Mengeš ugasnilo življenje osemletne deklice, potem ko je vstopila na dvorišče, se napotila k večjemu psu, ki je bil sicer privezan na verigo, a je kljub temu skočil vanjo in jo pogrizel do smrti.

Tistega usodnega dne naj bi osemletnica želela pomagati deklici iz Južne Koreje pri domači nalogi. 

Družinski člani so v pogovoru za srbski portal Blic spregovorili o deklici. 

"Anina mama je iz Sarajeva,oče iz Ljubljane, njegova družina iz Sremske Mitrovice. Anina starša sta se po življenju v Ameriki preselila v Slovenijo in začela življenje v Ljubljani," so povedali in dodali, da je deklica pred štirimi meseci postala starejša sestrica. Nove družinske članice naj bi se zelo razveselila.

"Pri osmih letih je govorila srbsko, angleško in slovensko, znala je osnove kitajskega jezika. Oboževala je glasbo, sanjala je, da bo velika zvezda, da se bo nekega dne pojavila na televiziji. Pogosto je znala reči, da si moraš nekaj močno želeti, da se ti uresniči. Bila je goreča oboževalka Novaka Đokovića," je še povedala družina. 

Peticija

Kot smo poročali, s psom, ki naj bi bil mešanec med rotvajlerjem in nemškim ovčarjem, pred tem dogodkom ni bilo nikakršnih težav. Z veterinarske inšpekcije so sporočili, da pes ni kazal znakov zlorabe. "Skrbnik psa je imel psa registriranega, redno cepljenega, na verigi na svojem dvorišču in je zanj primerno skrbel," so zapisali v odgovoru na vprašanja novinarja časnika Svet24. Usoda psa je jasna. Ker je povzročil smrt človeka, ga bodo po tem, ko ga bodo testirali na steklino, v skladu z zakonom o zaščiti živali usmrtili. 

Na družbenih omrežjih pa se je že pojavila peticija proti evtanaziji psa. Do tega trenutka jo je podpisalo več tisoč ljudi.