tragična ironija

Dojenčico pokončal trak ljubezenskega balona

R.T.
23. 3. 2021, 09.29
Posodobljeno: 23. 3. 2021, 09.32
Deli članek:

Starša sta leto dni po grozljivi nesreči dobila vsaj malce utehe.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Leto dni po tragičnem dogodku, ko je v bližini britanskega Manchestra življenje izgubila osem mesecev stara dojenčica, je znanih več podrobnosti, ki kažejo, da je dogodek resnično bil nesreča.

Brandy Kimberley Harvey je svojo hči Malaysio čuvala doma, pozno zvečer pa jo je položila v zibko in se lotila pomivanja posode v kuhinji. Hči je slišala, kako se je nekajkrat oglasila, vmes pa je tudi zajokala, a Brandy ni mislila, da je kaj narobe. Kar naenkrat se je otrok nehal oglašati. Mama je stekla v otroško sobo in tam zagledala dete, modro v obraz, ki je imelo okoli vratu zavit trak helijevega balona.

Šokirana mama je hotela svojega otroka rešiti, a oživljanje ni delovalo. Tudi reševalci je kasneje niso uspeli spraviti nazaj do življenja in manj kot leto dni stara dojenčica je bila proglašena za mrtvo.

Zdaj je v obravnavi na sodišču pričal sodni patolog Alan Walsh, ki je dejal, da je deklica nedvomno umrla zaradi zadušitve, ta pa ni mogla biti namerna. Dojenčica se je najbrž igrala z balonom potem pa izgubila ravnotežje in padla, trak, s katerim je bil balon privezan na njeno zibko pa se ji je medtem zavil okoli vratu in ji prekinil dotok kisika.

Patolog je ob tem dejal, da na truplu deklice ni bilo videti zlorabe, da je bila sicer zdrava, močna in normalno razvita. Po njegovem mnenju tako ni dvoma, da sta Brandy in njen partner Jackenson Lamour bila dobra starša deklici.

To so potrdili tudi sosedje, ki so na sodišču pričali v podporo paru, ki je na tragičen način izgubil otroka. Bojda so bili vesela in prijazna družinica, starša pa sta bila do svoje hčerke venomer ljubeča.

Usodni balon v obliki srca je bil sicer darilo, ki ga je Brandy za valentinovo podaril njen partner in oče deklice. Balon sta se odločila obdržati, ker je simboliziral njuno ljubezen.