Črna kronika

Nenadoma je počilo, življenje mlade deskarke je ugasnilo med pripravami na olimpijske igre

R.T.
22. 3. 2021, 16.43
Posodobljeno: 22. 3. 2021, 16.53
Deli članek:

Štela je komaj 22 let in je veljala za eno najbolj nadarjenih deskark na valovih v Salvadorju.

Instagram
Katherine Diaz

V petek 19. marca je v nenavadni nesreči med pripravami na olimpijske igre v Tokiu tragično umrla 22-letna Katherine Diaz. Za mlado in nadarjeno deskarko je bil usoden udar strele, ko je deskala v bližini plaže in soseske El Tunco, nedaleč od svojega doma. Na kraj so hitro prispeli reševalci, a so bili brez moči, poroča britanski Guardian.

Po navedbah lokalnih medijev se je nesreča zgodila povsem iznenada, saj naj bi bil večji del dneva jasen, tudi meteorologi pa niso napovedovali, da bi se na nebu kar koli pripravljalo. A prišel je trenutek, ko se je stemnilo, z neba pa je usekalo ravno v mlado deskarko, ki se je v vodi nahajala skupaj s svojim stricem in prijateljico. »Katherine se je približala in jo objela, takoj po objemu se je zaslišal pok. Zaradi sile od udara strele je vrglo tudi prijateljico,« je opisal stric, ki je smrl nečakinje videl na lastne oči.

»Zapustila nas je odlična športnica, ki je zastopala našo državo. Kmalu se vidimo, velika bojevnica. Salvador žaluje,« so zapisali v salvadorski zvezi za deskanje. Sožalje ob smrti mlade športnice so izrekli tudi v mednarodni zvezi za deskanje na valovih (ISA).