Nekaj pred 13. uro

Nova tragedija v Šentvidu pri Grobelnem: tovornjak trčil v pešca, ni mu bilo pomoči

L.K.
22. 3. 2021, 14.33
Posodobljeno: 22. 3. 2021, 14.38
Deli članek:

Voznik tovornega vozila je izven naselja trčil v pešca.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Nekaj pred 13. uro je v prometni nesreči izven naselja Šentvid pri Grobelnem voznik tovornega vozila trčil v pešca, ki je umrl na kraju nesreče.

S celjske policijske uprave so sporočili, da okoliščine prometne nesreče še ugotavljajo. Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležila tudi preiskovalni sodnik in okrožni državni tožilec.

Umoril partnerico in sodil sebi

To je že druga tragedija v tednu dni, ki se je zgodila v omenjenem naselju. Kot smo poročali, je tam 15. marca 61-letni moški na dvorišču streljal na 57-letno partnerko in se skril v hišo. Ob prihodu na kraju so policisti in reševalci pred vhodom v hišo, na tleh zagledali okrvavljeno žensko. Situacija je bila nevarna, saj je bil moški oborožen. Policista sta zato najprej žensko odnesla na varno in jo predala predstavnikom Nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Šmarje pri Jelšah, ki so bili opasani z neprebojnimi jopiči. Žal so ugotovili, da je že mrtva.

Medtem so policisti strelca pozvali, naj odvrže orožje in se preda. Ker ni bilo odziva, so stopili v hišo in ga našli hudo poškodovanega. Naročili so helikopter, da bi ga prepeljali v bolnišnico, vendar je že čez nekaj minut umrl. Najverjetneje si je sodil sam že pred prihodom policistov.

Policija sicer nikoli ni bila obveščena o kakršnemkoli nasilju med zdaj pokojnima partnerjema.