brez davka

Tihotapci zlato skrivali v lasuljah in zadnjicah

R.T.
22. 3. 2021, 09.38
Posodobljeno: 22. 3. 2021, 09.39
Deli članek:

V zadnjih dveh letih so indijski cariniki na mednarodnih letališčih zasegli za več kot 305 milijonov ameriških dolarjev zlata, ki so ga potniki hoteli pretihotapiti v državo.

Profimedia
Drobci zlata.

Samo ta konec tedna so oblasti na letališčih sedmim osebam zasegle več kot pet kilogramov te kovine. Na letališču v Chennaiju so ob koncu tedna prijeli dva državljana, ki sta v državo prispela iz Združenih arabskih emiratov, preiskali pa so ju, ker sta imela "nenavadne frizure". Cariniki so kmalu ugotovili, da sta možakarja pobrita, nostia pa lasulje. Pod lasuljami sta imela naložene zlate palice, ki so skupno tehtale skotaj 700 gramov.

Na istem letu je bil tudi možakar, ki je v zadnjični odprtini tihotapil 622 gramov zlata.

Že v petek so oblasti pridržale tudi dva potnika, ki sta prav tako nosila lasulje in pod njimi pasto iz zlata, teže skoraj dva kilograma in top.

V soboto pa je 24-letnik skušal v državo pretihotapiti kilo in pol zlata, ki ga je skril v nogavice in spodnje perilo.

Indijski cariniki pravijo, da so ljudje postali vedno bolj inovativni glede načinov tihotapljenja in da verjetno marsikatero pošiljko oblasti zgrešijo. Med drugim so zlato našli tudi v tablicah čokolade, nekateri potniki pa ga celo zaužijejo.