grožnje in napadi

Mladi velenjski nasilneži, ki so terorizirali občane, redarje in policiste, morajo v pripor

B.K.
19. 3. 2021, 14.35
Posodobljeno: 19. 3. 2021, 14.39
Deli članek:

Sodnik je trojici mladih nasilnežev odredil pripor zaradi nasilništva, groženj in napada na uradno osebo.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Velenjski policisti so na podlagi prijav občanov o nasilništvu v preteklem mesecu poostrili nadzor na območju Šaleka v Velenju. Identificirali so tri mlajše moške stare 20 in 21 let, ki so storili več kaznivih dejanj.

21-letnik je tako 18. februarja v nakupovalnem centru v Velenju napadel občana in ga hudo poškodoval. 9. marca je trojica v sodelovanju z mladoletnikom v Šaleku fizično grozila predstavnikom mestnega redarstva, z grožnjami pa so nadaljevali tudi preko družbenih omrežij. V postopku so policisti 21-letniku zasegli nož. 13. marca so s palicami in nožem grozili občanki, ki je bila na sprehodu s hčerko in napadli dva moška, ki sta poskušala občanko in njeno hčerko braniti pred njimi. Oba so udarjali in ju lažje poškodovali. Policisti so na kraju pri enemu nasilnežu našli prirejeno plastično kartico z bodalom. V postopku se je lastnik kartice policistu uprl in ga lažje poškodoval.

Zoper trojico so policisti devetnajstkrat ukrepali še zaradi kršitev Zakona o nalezljivih boleznih, osemkrat zaradi kršitev Zakona o orožju ter trikrat zaradi Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Vse tri mladeniče so ta teden prijeli in jih s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. Ta jim je odredil pripor.

Vsi trije so sicer že stari znanci policije. Oba 21-letnika so v preteklosti že obravnavali zaradi več kršitev javnega reda in miru, posesti orožja in drog. 20-letnik pa je bil v preteklosti že obsojen zaradi tatvine.