Spor se je vnel okoli peči za ogrevanje

Osem let za napad na očeta

Robert Marin
19. 3. 2021, 07.00
Posodobljeno: 19. 3. 2021, 07.00
Deli članek:

Matevž Meglič, obtožen poskusa uboja očeta, je na predobravnavnem naroku priznal krivdo. Na podlagi dogovora s tožilstvom je bil obsojen na osem let zapora, po prestani kazni pa se žrtvi še tri leta ne bo smel približati.

Profimedia
Tokrat je očeta s kuhinjskim nožem zabodel v hrbet, a na srečo zgrešil vse vitalne organe. Doma je bil nasilen že prej (fotografija je simbolična).

Spor se je 4. januarja letos vnel okoli peči za ogrevanje, ki si jo je sin želel izposoditi, a se oče ni strinjal. Verbalnemu obračunu je sledil fizični, ki se je za očeta končal v zdravstvenem domu, kamor se je sam zatekel po pomoč, od tam pa so potem po protokolu zadevo prijavili policiji.

Sina so policisti kmalu po prijavi aretirali doma, preiskovalni sodnik ga je zaradi ponovitvene nevarnosti strpal v pripor. Tam bo do pravnomočnosti sodbe, ki se glasi osem let zapora, po prestani kazni pa še triletna prepoved približevanja žrtvi, saj je bil v preteklosti že obsojen zaradi družinskega nasilja. Tokrat je očeta s kuhinjskim nožem zabodel v hrbet, a na srečo zgrešil vse vitalne organe.

Zgodilo se je v afektu čustev

Kot rečeno, je bil ta teden na kranjskem okrožnem sodišču za obtoženega Matevža Megliča izpeljan predobravnavni narok, na katerem je sklenil priznati krivdo. Ob priznanju je 32-letnik poudaril, da dejanje obžaluje in je kritičen do tega, kar se je zgodilo. A ob tem je izpostavil, da dogajanje ni potekalo tako, kot ga opisuje tožilstvo v obtožnici. »Ni bilo načrtovano, bilo je v delčku sekunde, v afektu čustev, ne pa iz sovraštva. Daleč od tega,« je zatrdil.

Po odsluženi kazni bo normalen

Obžaluje, da ni očeta, pa tudi mame bolj spoštoval, konec koncev sta mu dala življenje, je poudaril. Obljubil je, da si bo v prihodnosti po odsluženi kazni normaliziral življenje in se zaposlil; doslej je bil namreč odvisen od socialne pomoči. Pa tudi, da se bo vpisal na tečaj obvladovanja jeze in opustil droge.