motiv še ni znan

36-letnik, ki je do smrti zabodel svojo mamo, v priporu

A.S./STA
18. 3. 2021, 12.12
Posodobljeno: 18. 3. 2021, 12.12
Deli članek:

Preiskovalni sodnik celjskega okrožnega sodišča je osumljencu nedeljskega umora in poskusa umora na žalskem območju v torek odredil enomesečni pripor, so danes za STA povedali na sodišču. O podaljšanju pripora bo nato odločal senat. 36-letni moški je do smrti zabodel svojo 57-letno mamo, 60-letnega očeta pa je z nožem hudo poškodoval.

SŠol / Novi Tednik
Policija v bližini kraja umora v Zalogu pri Šempteru.

Motiv tragičnega dejanja na območju Žalca še ni znan. Po doslej zbranih obvestilih je 36-letnik, ki sicer ni živel skupaj s starši, noč pred umorom prespal pri njiju ter v jutranjih urah, iz za zdaj še neznanega razloga, zabodel mamo ter z nožem poškodoval očeta. Mati je na kraju dogodka zaradi poškodb umrla, očeta so z reševalnim vozilom odpeljali v bolnišnico, kjer je ostal na zdravljenju in ni v življenjski nevarnosti, je v ponedeljek povedal vodja celjskih kriminalistov Milan Vogrinec.

Po zadnjih podatkih je očetovo zdravstveno stanje stabilno. Osumljenec je po dejanju pobegnil s kraja dejanja. Kmalu po dogodku so ga policisti izsledili v bližini in mu odvzeli prostost. Prijetju se ni upiral, za storjeni kaznivi dejanji pa mu grozi najmanj 15 let zapora.

Po Vogrinčevih besedah 36-letnika, ki ima težave z odvisnostjo od prepovedanih drog, policisti doslej niso obravnavali zaradi suma storitve kaznivih dejanj nasilja v družini oz. drugih kaznivih dejanj, povezanih z nasilnim vedenjem. V preteklih letih pa so ga trikrat kazensko ovadili zaradi kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog ter obravnavali zaradi posameznih prekrškov s področja javnega reda in miru ter cestnega prometa.

Zaradi odvajanja od odvisnosti je osumljenec iskal pomoč v Sloveniji in tujini.