SVETOVNI PODVIGI

Starejšega gospoda neznanci prepričali, da je kupil posodo za več tisoč evrov

R.M.
15. 3. 2021, 21.30
Deli članek:

Posebni primeri, ki so prejšnji teden zaposlovali slovenske policiste: tat ozmerjal prodajalko, kraja vinjete z vetrobranskim steklom vred, ukradeno okno našli vgrajeno ...

Pixabay
Fotografija je simbolična

10 Ljubljanski policisti so za Bežigradom obravnavali vlom v hišo. Lastnik pogreša meso iz zamrzovalnika. Škode je za 300 evrov.

9 V Latkovi vasi je neznani storilec izrezal in ukradel del vetrobranskega stekla kombiniranega vozila, na katerem je bila prilepljena vinjeta. Škode je za približno tisočaka.

8 Pomurski policisti so pri varovanju državne meje pred naseljem Srednja Bistrica ustavili 35-letnega državljana Moldavije, ki je v avto znamke Renault Scenic natrpal kar 11 državljanov Pakistana. Policisti so jih predali Hrvaški, voznika pa kazensko ovadili.

7 Na Orožnovi ulici v Celju je neznani storilec z osebnega avtomobila, parkiranega pod nadstreškom ob stanovanjski hiši, ukradel sprednje žaromete. Lastniku je dodatno škodo povzročil s poškodovanjem maske vozila.

6 V Svetem Petru pri Kopru je nekdo iz hiše ukradel več starin, vrednih 500 evrov.

5 Na Šaleški cesti v Velenju so policisti ustavili voznika cisterne, ki je prevažal nevarno blago, a mu je na priklopnem vozilu manjkalo eno od treh koles na desni strani. Voznika in samostojnega podjetnika, za katerega je vozil, bo neodgovorno ravnanje stalo več tisoč evrov.

4 Dravograjski policisti so obravnavali 20-letnega voznika, ki je v avtu prevažal lovsko puško z naboji, brez ustreznih dovoljenj. Ugotovili so, da mu je orožje posodil vrstnik. Zoper oba so policisti uvedli postopek o prekršku. Policistom je sicer voznik postal sumljiv, ker se je, ko je opazil patruljo, poskušal izogniti kontroli.

3 Na Čevljarski ulici v Kopru je moški iz trgovine ukradel oblačila in zbežal. Prodajalka je stekla za njim in mu ukradeno blago vzela, on pa jo je ozmerjal. Po izsleditvi bo prejel globo po zakonu o javnem redu in miru.

2 V Radencih sta neznanca iz odprtega skladišča trgovine ukradla plastično okno. Policisti so okno našli, a je bilo že vgrajeno v verando stanovanjske hiše enega od osumljenih. Sledi ovadba zaradi tatvine.

1 V Logatcu so neznani storilci starejšega domačina prepričali, da je kupil posodo. S pogovorom so ga zavedli, da je opravil več dvigov na bankomatih in v banki, za posodo pa je naposled plačal več tisoč evrov. »Trgovci« so se s kraja zločina odpeljali s črnim peugeotom.