do smrti zabodel mamo in poškodoval očeta

Sin odvisnik povzročil tragedijo znane družine na Žalskem

L.T. / R.T.
15. 3. 2021, 07.27
Posodobljeno: 17. 3. 2021, 11.43
Deli članek:

Policisti so bili v zgodnjem nedeljskem jutru obveščeni, da je Žalskem 36-letnik do smrti zabodel 57-letno občanko in poškodoval 60-letnega občana ter pobegnil s kraja dogodka.

SŠol / Novi Tednik
Policija v bližini kraja umora v Zalogu pri Šempteru.

Poročali smo, da so policisti hitro izsledili morilca, 36-letnika, sina pokojne in poškodovanega. Sumijo ga umora matere in poskusa umora očeta.

Gre za zelo znano družino, ki je včasih imela avtooptiko v Ločici pri Šempetru. Osumljeni je bil že od malega zelo problematičen, večkrat so ga videli na železniški postaji v Žalcu, kjer je bilo znano zbirališče odvisnikov od drog. Javno je bilo znano, da gre za odvisnika od drog, so nam povedali družinski znanci.

Prespal pri starših

Policisti so danes nanizali nekaj podrobnosti. 36-letnik je v soboto zvečer prišel na obisk k staršem. Tam je prespal. Okrog pol šestih zjutraj je z nožem najprej napadel mater, kriki so zbudili očeta, ki je nato poskušal pomagati partnerki, a je sin zabodel še njega in ga huje poškodoval. Trenutno je njegovo stanje stabilno, njegovo življenje ni ogroženo.

Po komuni v Indiji se je vrnil v Slovenijo

36-letnik se je sicer zdravil tudi v tujini, menda v neki komuni v Indiji. V Slovenijo se je vrnil pred kakšnim letom in bojda životaril naokoli. V preteklosti ga policisti še niso obravnavali zaradi družinskega nasilja, so ga pa trikrat ovadili zaradi kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog ter obravnavali zaradi posameznih prekrškov s področja javnega reda in miru ter cestnega prometa. Za umor in poskus umora mu zdaj grozi najmanj 15 let zapor