Lažna prijava tatvine

Hrvat lažno prijavil, da so mu pregrešno drag avtomobil ukradli v Sloveniji

L.K.
12. 3. 2021, 11.49
Posodobljeno: 12. 3. 2021, 11.56
Deli članek:

Dva dni pred prijavo ga je odpeljal na Hrvaško.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Koprska policijska uprava je septembra 2019 prejela kazensko ovadbo 42-letnega državljana Hrvaške, ki je prijavil, da da naj bi mu neznani storilec na enem od parkirišč na območju občine Piran ukradel osebni avtomobil znamke Mercedes-Benz razreda G, vreden okoli 100.000 evrov, ki ga je za več dni najel v Nemčiji.

Koprski kriminalisti so v kriminalistični preiskavi prijavljenega kaznivega dejanja domnevne velike tatvine vozila (po 205. čl. Kazenskega zakonika) ugotovili, da so navedbe prijavitelja lažne in da je naznanil kaznivo dejanje, ki se preganja po uradni dolžnosti, čeprav je vedel, da to dejanje ni bilo storjeno.

Kot so sporočili, je prijavitelj tatvine vozilo v nasprotju z določili najemne pogodbe iz Nemčije, dva dneva pred prijavo, da bi si ga protipravno prilastil, odpeljal na Hrvaško in ga s tem zatajil na škodo nemškega podjetja, pri katerem ga je najel. Za tem je prijavil lažno tatvino vozila na območju Slovenije.

Kriminalisti Policijske uprave Koper so zoper 42-letnega državljana Hrvaške na Okrožno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma kaznivega dejanja Krive ovadbe (po 208. čl. Kazenskega zakonika). Za to kaznivo dejanje je zagrožena kazen zapora do dveh let ali pa denarna kazen.

Mercedes-Benz je še vedno pogrešan.