nasilje med najstniki

Priznal, da je z udarcem v reko pahnil 14-letnico

R.T.
10. 3. 2021, 11.54
Posodobljeno: 10. 3. 2021, 11.58
Deli članek:

V ponedeljek zvečer je po reki Seni v pariškem predmestju Argenteuil priplavalo truplo 14-letnega dekleta.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Mati je bila ob črni novici vsa iz sebe. Lokalnim medijem je v solzah uspela povedati, da je bila njena hčerka pogosto žrtev najstniškega nadlegovanja. »Mama, imam težave. Grozita mi nek fant in njegova punca, s katero sem bila v sporu,« je policiji hčerine besede predstavila mati, na večer njenega izginotja, torej v nedeljo zvečer.

Policisti so zbrali informacije in prijeli za lisice, ko jih je poklicala mati 15-letnika, ki je bil v stiku z žrtvijo. Pobalin, ki je imel krvave madeže na oblačilih, je doma prostodušno povedal, da je udaril 14-letnico, ki je po udarcu padla v Seno.

Doma se je nato preoblekel in v družbi svoje punce odšel do prijateljeve hiše. Mati je čez nekaj minut stopila po njegovih sledeh, na kraj, kjer naj bi 14-letnica padla v reko. Tam je našla okrvavljeno rokavico in šop las, kasneje se je izkazalo, da dekletovih las.

Policisti so prijeli tako 15-letnika kot njegovo leto dni mlajšo punco. Sporočili so, da prve ugotovitve kažejo, da je 14-letnica umrla zaradi udarcev v glavo, natančnejši vzrok pa bo pokazala obdukcija.