Trčili v steno skladišča

V tragediji v Celovcu ugasnili mladi življenji: »Leon, Samuel, počivajta v miru«

R.T.
6. 3. 2021, 16.42
Posodobljeno: 6. 3. 2021, 16.45
Deli članek:

V zgodnjih jutranjih urah je močno počilo na območju južne obvoznice okoli Celovca. Avtomobil je priletel v steno zgradbe, na kraju pa sta umrla dva mladeniča. Še eden je pristal na urgenci.

Berufsfeuerwehr Klagenfurt
Dva sta bila na mestu mrtva.

Iz Celovca na avstrijskem Koroškem danes poročajo o žalostnih prizorih. Na kraju nesreče, ki se je pripetila v zgodnjih jutranjih urah, se je zbralo večje število ljudi, ki so drug za drugim prižigali sveče. »Leon, Samuel, počivajta v miru,« so zapisali na transparentu, ki so ga izobesili na steno zgradbe, kraju velike tragedije.

Po poročanju avstrijske javne radiotelevizije Orf so trije prijatelji malo po 3. uri zjutraj med vožnjo po južni celovški obvoznici iz neznanega razloga zleteli s ceste, se začeli prevračati in z vso silo trčili v steno tamkajšnjega skladišča. Avtomobil je pristal na strehi, mladeniči pa so bili vkleščeni. Za dva je bilo že tako prepozno, tretjega pa je iz vozila rešil naključni mimoidoči. Hudo poškodovanega 19-letnika so nato v bolnišnico odpeljali reševalci. Pokojna mladeniča, stara 18 in 19 let, so s tehničnim posegom iz vozila izvlekli gasilci. »Bil je grozljiv prizor,« je edino, kar je lahko povedal pretresen gasilec Wolfgang Germ, ki je posredoval na kraju. Še vedno sicer ni znano, kdo je sploh sedel za volanom in zakaj je prišlo do nesreče.

Berufsfeuerwehr Klagenfurt
Vzrok nesreče še preiskujejo.