Zgrmel v globino

FOTO: 70-letnega kmeta na štirikolesniku »požrla« globoka luknja

S.R.
6. 3. 2021, 10.24
Posodobljeno: 6. 3. 2021, 10.24
Deli članek:

Na tem območju na severozahodu Anglije na neprevidne prežijo nevarne pasti.

Cumbria Fire and Rescue Service
Rešili so ga gorski reševalci.

Ko se je v četrtek po svojem posestvu v bližini v vasice Stank v angleškem okraju Cumbria s štirikolesnikom fijakal 70-letni kmet, je med vožnjo po griču nenadoma izgubil tla pod nogami. Pod njim se je vdrla zemlja, moški pa je zgrmel celih 18 metrov v globino. Na pomoč so mu morali priskočiti gorski reševalci.

Po navedbah enega od reševalcev so se tla preprosto vdala pod težo štirikolesnika, kmet pa je bil brez moči, zemlja ga je dobesedno požrla. Reševalci so ga rešili z vrvno tehniko in ga s helikopterjem prepeljali v bolnišnico, a njegovo življenje ni ogroženo.

Na območju se nahajajo številni zapuščeni rudniki železa še iz 19. stoletja, ki za neprevidne še vedno predstavljajo veliko nevarnost. Gre sicer za ostanke stare, preproste metode rudarjenja, kjer so v tla izkopali globoke jame, da so se dokopali do rude. Na površje so jo podobno kot pri vodnjakih spravili s pomočjo vitla in veder. V eno teh jam je zgrmel tudi nesrečni kmet, a naj bi njegov padec ublažil štirikolesnik. »Česa takega ne doživiš vsak dan,« je še pojasnil reševalec.