Črna kronika

Avstrijka z dobrimi tremi promili v krvi med vožnjo skočila iz tovornjaka

R.T.
4. 3. 2021, 15.11
Posodobljeno: 4. 3. 2021, 15.22
Deli članek:

Opita ženska, ki je včeraj na avstrijskem Štajerskem skočila iz premikajočega se tovornjaka, je policistom pojasnila, da se ničesar ne spominja.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Zgodilo se je včeraj malo po 20. uri na območju avstrijske občine Sankt Gallen. Na sovoznikovem sedežu tovornega vozila je sedela 42-letnica, ki ga je imela krepko pod kapo, njen soprog je medtem šofiral. Znana je le ena plat zgodbe, tista njenega soproga, kot jo je pojasnil policistom. Po njegovih besedah se je med vožnjo ravno po telefonu pogovarjal s svojo taščo in ji pojasnjeval, v kakšnem stanju je njena hči, ki je takrat spala poleg njega. Med pogovorom se je prebudila, ko pa je zaslišala, o čem teče pogovor, jo je tako razhudilo, da je želela iz tovornjaka, poročajo avstrijski mediji. Preprosto je odprla vrata in med vožnjo skočila na prosto, pristala na cesti in omedlela.

Soprog je v tistem trenutku vozilo nemudoma ustavil in ji priskočil na pomoč. Na kraj so kmalu prispeli tudi reševalci, ki so jo oskrbeli in prepeljali v bolnišnico. Na srečo jo je odnesla z lažjimi poškodbami, a je alkotest pokazal, da se ji je po krvi pretakalo kar 3,3 promila alkohola. Po prvih ugotovitvah policije v incident ni bila udeležena tretja oseba, prav tako ni znakov, da bi bila 42-letnica žrtev nasilnega dejanja. Ko je prišla k zavesti, je policistom sicer dejala, da se ničesar ne spominja.