Štiri v treh urah

FOTO: Gneča v konicah je nazaj, z njo pa tudi trki

C.E.
4. 3. 2021, 14.39
Posodobljeno: 4. 3. 2021, 14.42
Deli članek:

Postopna normalizacija koronskega življenja je prinesla tudi jutranjo in popoldansko gnečo na ljubljanskih obvoznici in vpadnicah v prestolnico.

PU Ljubljana
Sekunda nepazljivosti in že poči.

V torek so se med 15.40 in 18. uro na vzhodni ljubljanski obvoznici in štajerski avtocesti med Šentjakobom in Domžalami pripetile štiri prometne nesreče, v katerih je morala posredovati policija in zaradi katerih je prišlo do daljših zastojev.

V treh primerih je šlo za trčenje v zadnje vozilo, ki se je ustavilo v koloni. To pomeni, da so povzročitelji pripeljali prehitro glede na stanje prometa. V enem primeru je voznik nepravilno zamenjal vozni pas in trčil v zadnji del spredaj vozečega vozila. »Zgolj naključje je, da so se vse nesreče končale brez poškodb, saj so bila udeležena tudi tovorna vozila in več vozil hkrati,« so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

PU Ljubljana
Sekunda nepazljivosti in že poči.

Vozniki pri svoji vožnji niso pozorni na dogajanje pred sabo, vozijo prehitro in ne vzdržujejo varnostne razdalje do vozil pred seboj, zato tudi ne odreagirajo pravočasno, ko se vozilo pred njimi nenadoma ustavi, podobne nesreče razlagajo na policiji.

Voznike so pozvali, da v zastoju vedno ustvarijo tudi reševalni pas.