Šentjur

Mladi Romun se je pretvarjal, da je gluhonem, s pajdaši je imel v resnici zle namene

S.R.
3. 3. 2021, 14.12
Posodobljeno: 3. 3. 2021, 14.23
Deli članek:

Zgodilo se je včeraj dopoldne v Šentjurju, glavni protagonisti, ki so se spravili na 72-letnega občana, pa so bili trije romunski državljani.

Dolenjski List
Fotografija je simbolična.

Trije Romuni so pod pretvezo, da zbirajo prostovoljne prispevke, oropali 72-letnega občana z območja Šentjurja, so sporočili iz PU Celje. 

Ob približno 9. uri dopoldne je namreč mladoletni Romun na parkirišču trgovine na Ulici Miloša Zidanška v Šentjurju pod pretvezo, da je gluhonem in da zbira prispevke za gluhoneme, 72-letnega občana prosil za denar. Ta se je v dobri veri, da gre za dobrodelno pomoč, odločil, da seže v denarnico. Na obrazec, ki mu ga je pred nos pomolil mladi lopov, je vpisal znesek in iz denarnice vzel denar. Takrat ga je mulc grobo odrinil in mu iz denarnice vzel še preostalo gotovino. Občan se je ob tem uprl in mladoletniku iz rok uspel iztrgati enega od bankovcev, a sta se takrat približala njegova pajdaša, ki sta začela proti 72-letniku zamahovati. V tem času je mladoletnik že zbežal v vozilo, s katerim so nato vsi skupaj pobegnili.

A niso prišli daleč, saj sta dejanje zaznala šentjurska policista, ki sta se ravno takrat pripeljala mimo. Policistom je lopove uspelo ujeti in jih pridržati. Kot še pojasnujejo celjski policisti, gre za romunske državljane, stare 16, 19 in 37 let, ki jih zaradi ropa čaka kazenska ovadba, zaradi kršitev določil Zakona o nalezljivih boleznih pa še globa. Policisti sicer domnevajo, da je trojica goljufala tudi drugod po Sloveniji, dva med njimi pa sta bila zaradi goljufij in tatvin že v preteklosti obravnavana na območjih Madžarske, Belgije, Švedske in Španije.