Smrt 18-letnika

Tragedija na Slovenski cesti dobila epilog, taksistu tri leta zapora

S.R./STA
3. 3. 2021, 10.40
Posodobljeno: 3. 3. 2021, 10.46
Deli članek:

Taksistu Zemirju Hušidiću, ki je decembra 2016 na za promet zaprti Slovenski cesti v Ljubljani do smrti zbil 18-letnika, je sodišče dosodilo tri leta zapora.

Samo Strel
Taksist Zemir Hušidić tragedijo obžaluje (fotografija je arhivska).

Sodišče je Hušidiću izreklo tudi prepoved vožnje motornih vozil kategorije B za najdaljši možni čas, dve leti.

Tragedija se je zgodila 10. decembra 2016 ob približno pol treh zjutraj. Taksist Hušidić je takrat peljal po Slovenski cesti iz smeri Gosposvetske, v križišču s Šubičevo je nato trčil v 18-letnika, ki je pri rdeči luči prečkal prehod za pešce. Za posledicami hudih poškodb glave je dva dni pozneje umrl v kliničnem centru, poroča Dnevnik.

Taksist je v svoj zagovor povedal, da je čakal na stranke pri diskoteki Top Six, da jih pelje v klub Cirkus. Z njimi v avtu je speljal in, kot je dejal, prevozil določeno razdaljo. Potem se spomni le še trčenja. Po izračunu sodnega izvedenca je taksist v 18-letnika trčil s hitrostjo 70 kilometrov na uro.

Nekaj tragičnih sekund

"Šlo je za nekaj sekund nepremišljenega ravnanja. Ne gre za nevarnega voznika, ne pred nesrečo ne po njej ni bil kaznovan zaradi prometnega prekrška," je pred razsodbo dejal njegov zagovornik Žiga Peternel. Predlagal je pogojno kazen, če pa ta vendarle ne bi prišla v poštev, pa največ dve leti zaporne kazni, ki bi jo odslužil z delom v splošno korist. Tožilka Liljana Tomič pa je predlagala štiri leta in pol zapora.

"Družina zaradi izgube sina neznansko trpi. Še dodatno pa jih je prizadelo, da je tudi po nesreči še vozil kot taksist, kot da se ne bi nič zgodilo," je pred izrekom sodbe povedala pooblaščenka družine umrlega 18-letnika Tina Boštjančič, pa povzema Delo.

Hušidić je v zaključni besedi še enkrat ponovil, da obžaluje dogodek in poudaril, da mu je žal staršev. Krivde za povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti ni priznal, ker da nesreče ni mogel preprečiti, še pišejo časniki.