zloraba

9-letnico je k izganjalki hudiča pripeljala mama, odpeljali so jo pogrebniki

R.T.
1. 3. 2021, 16.52
Posodobljeno: 1. 3. 2021, 16.54
Deli članek:

To ni prvič, da se je ritual končal s smrtjo, so sporočili s policije.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Eksorcizem ali izganjanje hudiča je verski ritual, v katerem izganjalec ali izganjalka z različnimi metodami skušata "ozdraviti" žrtev, za katero domači menijo, da je obsedena s hudičem. A tovrstni rituali se marsikje po svetu končajo tragično. Tako je bilo tudi na Šri Lanki, kjer je med bizarnim ritualom življenje izgubila komaj 9 let stara deklica, poroča ruska tiskovna agencija Sputnik.

Nesrečnico je k lokalni izganjalki v mestu Delgoda pripeljala njena mati, saj je bila prepričana, da je deklico obsedel demon. Ženska je med ritualom deklico namazala z oljem in jo začela udarjati s palico. Udarjala jo je tako dolgo in tako močno, da je ubožica izgubila zavest. Takrat se je mati le spravila k sebi in hči odpeljala v bolnišnico, a žal je zanjo bilo prepozno. Kmalu po sprejemu je namreč umrla.

Policija je pridržala tako izganjalko kot dekličino mamo. Obe bosta prepeljani pred sodnika in obtoženi zločina. Policisti bodo prav tako preverili ali je izganjalka v preteklosti zlorabila še katero drugo žrtev. Tovrstne nesreče na Šri Lanki namreč niso redke. Izganjalci se mnogokrat poslužijo nasilnih metod, ki lahko vodijo tudi v smrt, so dejali na policiji.