Tragično

Najstnico ugonobilo stransko ogledalo tovornjaka

B.K.
27. 2. 2021, 16.14
Posodobljeno: 27. 2. 2021, 16.16
Deli članek:

Po tragični nesreči so uvedli preiskavo proti prevozniškemu podjetju.

Warwickshire Police
Pokojna Holly Chevassut.

Britanske oblasti so uvedle preiskavo po tem, ko je najstnica umrla za poškodbami, ki jih je utrpela ob trku s stranskim ogledalom tovornjaka, ki naj ne bi bilo v skladu s predpisi.

Takrat 14-letna Holly Chevassut je jeseni leta 2018 hodila ob robu prometne ceste, ko jo je obvozil tovornjak družbe GRS Recovery. A kljub temu, da je vozilo bilo s trupom dovolj oddaljeno od roba ceste, je s prevelikim stranskim ogledalom treščilo v glavo najstnice. Ta se je nezavestna zgrudila po tleh. Odpeljali so jo v bolnišnico, kjer je za hudimi poškodbami hrbtenice dva dni kasneje umrla.

Stranska ogledala po britanski zakonodaji ne smejo biti širša od 20 centimetrov, česar pa tovornjaki družbe GRS Recovery, ne upoštevajo. Preiskovalec Tom Leeper je zato zdaj uvedel postopek proti omenjenemu podjetju. “Med preiskavo smo našli zaskrbljujoče dokaze. Če ne bomo urgirali, je po mojem mnenju možno tveganje za nove smrti,” je dejal za britanske medije. “GRS namreč še vedno vozi tovornjake, ki imajo stranska ogledala daljša od 20 centimetrov. Takšna konfiguracija ustvarja tveganje za poškodbe in smrti ljudi, ki jih ta vozila prehitevajo.”