moril tudi prej

VIDEO: Marjana, ki je umoril Saro, iskali dva dni. Ko so ga obkolili, si je sodil sam

R.T.
23. 2. 2021, 10.39
Posodobljeno: 23. 2. 2021, 11.08
Deli članek:

Lov za 47-letnim Marjanom Stamenkovićem je končan. Morilec si je sodil sam.

MUP
Marjan Stamenković

V soboto se je okoli 18. ure v baru ob bencinskem servisu v srbskem mestu Vranje odvila grozljivka. 47-letni Marjan Stamenković je 27-letno Saro Asanović večkrat ustrelil ter jo peš ucvrl s kraja zločina. Asanovićevi ni bilo pomoči, Stamenković pa je bil na begu dva dni. Potem ko so občani policiste obvestili, da so ga videli na promenadi in ob cerkvi, so ga možje v modrem včeraj pozno popoldne locirali v lopi ene od tamkajšnjih hiš. "Policisti so s svetlobno hitrostjo prispeli na naše dvorišče. Kar sem lahko storila v tistem trenutku, je, da sem poklicala ravnateljico šole in jo prosila, naj mojih otrok ne pusti domov. Potem se je vse zgodilo kot v filmu," je dejala tam živeča ženska, ki ni vedela, da se morilec skriva pri njih. Ko so Stamenkovića policisti obkolili, si je sodil sam. 

Sedela za isto mizo

Čeprav so srbski mediji sprva poročali, da je 47-letnik vstopil v lokal in ustrelil Asanovićevo, je po zadnjih informacijah morilec sedel za isto mizo kot žrtev, z njima pa je bil še en moški. Nekaj ​​trenutkov kasneje se je zgodil surov umor. 

Še vedno ni znano, v kakšnem odnosu sta bila Marjan in Sara. Srbski mediji so ugibali, da je šlo za partnersko zvezo, uradnih informacij pa še vedno ni.

Moril že v preteklosti

Stamenković je, kot smo poročali, moril že v preteklosti. Januarja leta 1998 je zadavil Ankico Trajković iz Vranja. Obsojen je bil na sedem let zapora, po pritožbi tožilstva pa je vrhovno sodišče kazen spremenilo na devet let. Eno leto in štiri mesece pred iztekom zaporne kazni so ga pomilostili. Leta 2006 so ga policisti ponovno prijeli zaradi poskusa umora nekdanje partnerke H.T., ki je bila v času napada v družbi takratnega partnerja. Stamenković je zaporno kazen prestajal tudi zaradi drugih kaznivih dejanj, januarja letos je odkorakal na svobodo in le mesec dni kasneje sodil 27-letni Sari Asanović.