Sreči sledila velika tragedija

FOTO: Voznik jo je odnesel brez praske, nato je v globino zgrmel 31-letni delavec

R.T.
22. 2. 2021, 16.30
Posodobljeno: 22. 2. 2021, 16.34
Deli članek:

V današnjem skalnem podoru v Zgornji Avstriji je celo kožo odnesel voznik močno obtolčenega osebnega avtomobila, a je pozneje med odpravljanjem posledic življenje tragično izgubil delavec cestnega podjetja.

Feuerwehren aus Bad Ischl
Skalovje s s ceste odstranili gasilci.

Tragedija se je pripetila v bližini mesta Bad Ischl, kjer se je navsezgodaj s pobočja na cesto vsulo skalovje in kamenje. Kot poročajo avstrijski mediji, se je mimo ravno v kritičnih trenutkih peljal voznik osebnega avtomobila, a je na srečo prišlo le do materialne škode, voznik pa je iz močno obtolčenega vozila kot po čudežu splezal povsem nepoškodovan.

Feuerwehren aus Bad Ischl
Voznik jo je odnesel brez poškodb.

Zaradi nevarnosti so nato cesto preventivno zaprli, na kraj pa so prispeli geologi. Medtem ko so ti proučevali kamnine in ocenjevali nevarnost, se je na cesti, kjer so posledice odpravljali delavci cestnega podjetja, pripetila tragedija. Skalovje so s ceste že prej odstranili gasilci, a je bilo treba poskrbeti tudi za cesto, vsekano v strmo pobočje. Delavci naj bi bili med delom ustrezno zavarovani, a je ob koncu, ko so se želeli vrniti v dolino, v globino zgrmel 31-letnik iz Bad Goiserna, ki je bil pri podjetju zaposlen zadnji dve leti. Padec je bil usoden.