SVETOVNI PODVIGI

Kašljal na avtobusu, nato pa udaril potnico

S.S.
22. 2. 2021, 21.30
Deli članek:

Posebni primeri, ki so jih policisti obravnavali prejšnji teden: voznik pretepel tekača, kraja gnoja in samokolnic, rezanje vetrobranskega stekla zaradi vinjete ...

Bobo
Fotografija je simbolična.

10 Na Zgornjem Vetrnem, na parkirišču ob začetku strme poti na Kriško goro, je neznani storilec z avta odrezal kos vetrobranskega stekla z vinjeto.

9 V Novem mestu je voznik osebnega avtomobila Renault Megane »slalomiral« po cesti, večkrat zapeljal na pločnik in končno na Ulici Slavka Gruma trčil v drevo. Oseminpetdesetletnik se je ob trčenju lažje poškodoval. V krvi so mu namerili »smrtni« odmerek, tri promile alkohola. Izdali so mu plačilni nalog, besedo pa bo dobil tudi na sodišču.

8 V Trbovljah je neznani storilec vlomil v prostore humanitarne organizacije. Pogrešajo svetilke, šampon in sladkarije. Škode je za 50 evrov.

7 V Portorožu je nekdo vlomil v parkirano taksi vozilo. Ukradel je taksimeter, zatem pa s prahom gasilnega aparata umazal notranjost avtomobila.

6 Celjski policisti so v Škofji vasi obravnavali vlom v zunanje ograjeno skladišče kmetijske zadruge. Pogrešajo več vreč umetnega gnojila in pet samokolnic.

5 V Luciji je 51-letna voznica z avtom trčila v izložbo trgovine. Potem je rahlo trčila v zid, zapeljala vzvratno in oplazila drugo vozilo. Ob prihodu patrulje je bila še pri zavesti, nato pa je, še vedno v avtu, znova izgubila zavest. Na kraju nesreče so jo najprej oživljali policisti, potem še zdravnik in jo naposled odpeljali v bolnišnično oskrbo.

4 V Izoli so policisti ustavili 30-letnega voznika, ki pa je med postopkom nenadoma odpeljal s kraja. Se ve, da so ga policisti dohiteli in znova ustavili, pri čemer so v prtljažniku vozila odkrili vrečo prepovedane konoplje. Spet je poskušal pobegniti, a sta ga policista dohitela in odredila pridržanje. Možakarju so zaplenili pol kilograma konoplje in naslednji dan pri njem doma opravili še hišno preiskavo, med katero so pod sedežem skuterja našli steklen kozarec z marihuano in ga prav tako zaplenili. Sledi ovadba zaradi preprodaje drog.

3 Iz Zdravstvenega doma Postojna so policiste obvestili, da oskrbujejo poškodovanega moškega. Ugotovili so, da je 60-letni Postojnčan tekel, ko je nasproti prehitro pripeljal voznik osebnega avtomobila ljubljanskih registrskih oznak, tekač je vozniku nakazal, naj upočasni, ta pa je ustavil, izstopil iz vozila, tekača pretepel in nato odpeljal neznano kam.

2 Na Ulici heroja Stariha v Črnomlju je nasilnež na dvorišču stanovanjske hiše opletal s sekiro ter poškodoval vrata, nadstrešek in žleb. Sedemintridesetletniku, sicer staremu znancu policije, ki so ga že večkrat obravnavali zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja, so policisti zdaj znova odvzeli prostost. A je možakar razgrajal tudi v prostorih za pridržanje in poškodoval vrata. Sledi ovadba zaradi nasilništva in uničevanja tuje lastnine.

1 Na ljubljanskem mestnem avtobusu sta se sprla moški in ženska. Moški je na avtobusu kašljal, a pri tem ni imel pravilno nameščene zaščitne maske. Ko ga je ženska na to opozorila, pa jo je z roko udaril v obraz. Oškodovanka je poklicala reševalce in voznika avtobusa prosila, naj na postaji ne odpre vrat in tako zadrži nasilneža. Ko je avtobus pripeljal na postajo, je moški brcal v vrata, jih na silo odprl in izstopil. Voznik je zadevo prijavil prometni službi, ta pa policiji.