vstopil in streljal

Marjan, ki je sodil 27-letni Sari, moril že prej

R.T.
22. 2. 2021, 07.54
Posodobljeno: 23. 2. 2021, 11.05
Deli članek:

V soboto se je okoli 18. ure v baru ob bencinskem servisu v srbskem mestu Vranje odvila grozljivka. Policija 47-letnika, ki je osumljen umora 27-letnice, še išče.

MUP
Marjan Stamenković

Moški je 27-letno Saro Asanović ustrelil šestkrat in jo peš ucvrl s kraja zločina. "V kavarni na bencinski črpalki je sedela z drugim moškim in pila kavo. Nato je napadalec vstopil, streljal vanjo  in pobegnil. Domneva se, da sta bila v razmerju," je neimenovani vir povedal za srbski portal Blic. 

Moril že v preteklosti

Včeraj popoldne je srbska policija objavila fotografije osumljenca, ki je še vedno na begu. Gre za 47-letnega Marjana Stamenkovića iz Vranja, sicer starega znanca mož v modrem, ki je v zaporu pže reživel 12 let. Srbski mediji poročajo, da je januarja leta 1998 zadavil domačinko A.T., novembra leta 2006 pa drugo dekle in njenega spremljevalca večkrat zabodel. 

Stamenković se je po umoru A. T. pred 23 leti dva tedna skrival,  po poskusu umora druge ženske pa je bil na begu pet dni. Takrat so ga prijeli med nakupom burgerja na avtobusni postaji v Vranju.

Zaradi umora je bil Stamenković na okrožnem sodišču v Vranju obsojen na sedem let zapora, po pritožbi tožilstva pa je vrhovno sodišče kazen spremenilo na devet let. Na sojenju je sodni izvedenec dejal, da je bil Stamenković v času umora zmanjšano prišteven ter da je po umoru A.T. ponoči obiskoval njen grob. Stamenkovića so eno leto in štiri mesece pred iztekom zaporne kazni pomilostili. Nekaj mesecev kasneje je skušal ubiti še drugo svojo žrtev. Med begom se je odpravil na kirurški oddelek, kjer so zdravniki reševali življenje ranjenemu dekletu. Bolniško osebje ga je opazilo. "Če bi jo tisto noč hotel ubiti, bi to lahko storil brez težav. Vse se je zgodilo v trenutku, deloma tudi zaradi ljubosumja, ki je moja slabost, in spleta nesrečnih okoliščin," je Stamenković dejal na sojenju leta 2007. 

O pokojni le besede hvale

"Bila je manekenka. Prihaja iz dobre družine. Oče je zaposlen v lokalnem podjetju, mati dela v hišah za preživetje. Skromni ljudje, to je šok za vse," so za omenjeni portal povedali sogovorniki, ki so Saro poznali. Dodali so tudi, da ima pokojna 27-letnica brata, ki živi z družino na Švedskem in da zaradi epidemije koronavirusa dolgo ni prišel v Vranje.