Zgornji Kašelj

FOTO: Na vzhodu Ljubljane so ukrotili in pogasili požar na avtoodpadu

R.T.
21. 2. 2021, 10.28
Posodobljeno: 21. 2. 2021, 15.10
Deli članek:

Približno ob deveti uri je črn dim zaplaval nad vzhodnim obrobjem Ljubljane. Nevarnosti za bližnje prebivalce ni, so sporočili s policije.

Gasilska brigada Ljubljana
Gasilci so ukrotili ognjene zublje, ki so se pasli po avtoodpadu.

Zagorelo je na deponiji odpadnih vozil na Mazovčevi poti v Zgornjem Kašlju, med naseljema Sostro in Zalog na vzhodnem obrobju Ljubljane.

»Tole smo dobili za zajtrk na lepo nedeljsko jutro. Gori celotna deponija odpadnih vozil in gost steber črnega dima se vali točno preko vrha Kašeljskega hribovja, točneje čez Debni vrh. Hvala bogu, da ubijalski dim ni zaneslo v naselje,« so zapisali pri Turističnem društvu Zalog.

S Policijske uprave Ljubljana so nam ob 11. uri sporočili, da gasilsko posredovanje še poteka, policisti pa so zaprli dostop do kraja požar. Na intervenciji je sodelovalo 124 gasilcev, pomagali so si z 31 vozili, so sporočili z Gasilske brigade Ljubljana in dodali, da v sodelovanju s strokovnimi službami (ekološki laboratorij in inšpektorat za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami) izvajajo tudi oceno potrebnih ukrepov. »Po do sedaj znanih podatkih nevarnosti za bližnje prebivalce ni, naprošamo pa vse mimoidoče, ki se zbirajo v okolici, da se kraju požara ne približujejo in s tem ovirajo interventne službe ali se celo spravljajo v nevarnost,« se glasi poziv policije.

Turistično društvo Zalog
Dim je zajel Zgornji Kašelj, na srečo pa ga ni zaneslo še proti proti drugim naseljem.

Približno ob pol treh popoldne se je gašenje požara zaključilo. Nevarnosti za okoliške prebivalce ni več, saj se dim s požarišča v okolico ne širi več.