Filmski pregon

Pripor za osumljena prometa s prepovedanimi drogami

J.P./STA
19. 2. 2021, 18.36
Posodobljeno: 19. 2. 2021, 18.39
Deli članek:

Policisti so v sredo prijeli 21-letnega voznika osebnega avtomobila in 20-letnega sopotnika, ki sta z veliko hitrostjo vozila po gorenjski avtocesti, pri njima pa odkrili kokain, pištolo in hladno orožje.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Privedli so ju k preiskovalnemu sodniku, ki je za oba osumljena neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami odredil pripor.

Policija je skušala vozilo, ki je divjalo po gorenjski avtocesti, ustaviti in izvesti postopek, a sta osumljenca pred policijo večkrat zbežala. Voznik je nato zapeljal proti naselju Vodice, kjer je vozil prehitro, nevarno prehiteval, ni upošteval rdeče luči na semaforju in nasploh ogrožal ostale udeležence v prometu.

Na koncu naselja je voznik izgubil nadzor nad vozilom in zapeljal na zelenico stanovanjske hiše, nato pa trčil v betonsko ograjo. Sopotnik je zbežal iz vozila, voznik pa je čez zelenice stanovanjskih hiš nadaljeval z agresivno vožnjo proti Mostam. Eden od policistov je zapeljal za njim in ga prijel v Mostah pri Komendi, kjer je bil voznik zaradi gneče prisiljen ustaviti, nato pa skušal zbežati.

Oba so policisti dohiteli in prijeli. Pri vozniku so odkrili pištolo z več naboji kalibra 9 milimetrov. Med bežanjem je sopotnik odvrgel tudi vrečko, v kateri je bil kilogram kokaina. Pri njem pa so našli hladno orožje, kovinski bokser.

Policisti so osebno vozilo zasegli in opravili hišni preiskavi.

Voznik je osumljen tudi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu. Glede nedovoljene posesti orožja obeh osumljencev pa obvestila še zbirajo, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.