SVETOVNI PODVIGI

Velika kraja čevljev v Ribnici in pobegli bik

M. R.
15. 2. 2021, 21.30
Deli članek:

Posebni primeri, ki so jih policisti obravnavali v prejšnjem tednu; velika kraja čevljev, odurni pijanec, ponoreli vozniki, pobegli bik ...

Pixabay.com
V Ribnici neznani storilec ukradel več parov čevljev. (Slika je simbolična)

10 V okolici Ribnice je neznani storilec vlomil v hišo. Lastnik pogreša več parov čevljev. Škode je za 300 evrov.

9 V Komnu so policisti ustavili voznika, ki je brez uspeha poskušal pobegniti peš. Možakar v postopku ni hotel sodelovati, odločno je odklonil tudi alkotest. Z muko je bilo ugotovljeno, da gre za 44-letnika brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Avto so mu zaplenili, sledi mu obdolžilni predlog.

8 Gorenjski policisti so zaradi prekoračitve hitrosti na avtocesti v pol ure dvakrat obravnavali hrvaškega voznika. Skupno so ga kaznovali z 2400 evrov kazni in 18 kazenskimi točkami.

7 Postojnski policisti so obravnavali voznika neregistriranega avta, ki je divjal po vasi Koče in dvakrat trčil tudi v policijsko vozilo. Za volanom je sedel 14-letni mulec, z njim pa je bil še leto starejši sopotnik. Mladeniča sta naposled odpeljala s skraja, policisti za njima, po dobrem kilometru pa sta ubežnika sama ustavila. 

6 V Mirni Peči je neznana ženska ob nakupu zelenjave v vrednosti 20 evrov unovčila ponarejen bankovec za 500 evrov. Policisti so se takoj odzvali na prijavo in 25-letno osumljenko izsledili na območju Brezja. Po zaključeni preiskavi bodo mladenko ovadili.

5 Zaskrbljeni očividec je policistom prijavil, da je iz Portoroža proti Kopru odpeljal moški z gasilskim vozilom, ki je najbrž vinjen. Policisti so ga ustavili v Kopru in 37-letniku iz okolice Ilirske Bistrice odredili alkotest, ki je pokazal, da je za volan res sedel pijan (0,42 mg/l). Spisana mu je bila kazen za vožnjo pod vplivom alkohola.

4 Na mejnem prehodu Obrežje je prišlo do spora med voznico in voznikom, ki sta v koloni čakala na vstop v Slovenijo. Ko se je 26-letni državljan BiH z avtom vrinil pred avto 38-letnice iz Srbije, je ta izstopila in proti njemu usmerila pištolo. Bosanec je stekel do policistov po pomoč, ti so nemudoma intervenirali in ženski odvzeli airsoft pištolo. Po končani preiskavi policija obljublja ustrezen ukrep.

3 V vasi Krasinec v bližini Metlike so s tovornjaka za prevoz živali spravljali 300 kilogramov težkega bika, ko je ta nekako padel z nakladalne rampe in pri tem podrl 56-letnega moškega, ki se je pri tem lažje poškodoval. Razdražena žival je potem stekla v smeri Prilozja.

2 Pred enim od blokov Portorožu je ranjen od alkohola obležal 35-letnik iz Škofljice. Moški je kar med ležanjem uriniral in s svojim vedenjem vznemirjal mimoidoče ter prebivalce bloka. Kljub večkratnim ukazom, naj se spravi k sebi, je mladenič nerazumljivo kričal na policiste in publiko. Odrejeno mu je bilo pridržanje in izdan plačilni nalog.

1 Na cerkev Marijinega obiskanja na Cankarjevem vrhu na Rožniku v Ljubljani so neznani umetniki nalepili podobo predsednika NSi in obrambnega ministra Mateja Tonina na električni rolki. Policija o dogodku zbira obvestila. 

Twitter/Alen Salihović
Fasado cerkve na Rožniku popackali neznani vandali.