Uhajanje plina

FOTO: Eksplozija v Bordeauxu terjala življenje ženske, njen partner se še bori

L.K./STA
6. 2. 2021, 21.19
Posodobljeno: 6. 2. 2021, 21.23
Deli članek:

Eksplozija v garaži avtomehanične delavnice v francoskem mestu Bordeaux je po zadnjih podatkih zahtevala smrtno žrtev. Umrla je 88-letna ženska, njen 89-letni življenjski sopotnik je huje ranjen. V eksploziji je bila uničena garaža ter huje poškodovani dve sosednji stavbi.

Profimedia
Eksplozija v Bordeauxu

Ti so okoli 16. ure med ruševinami našli truplo pogrešane ženske. Njen 89-letni partner, ki je huje poškodovan, se bori za življenje.

V eksploziji je bilo poleg tega lažje poškodovanih še devet ljudi. Avtomehanika, ki so ga sprva pogrešali in je lastnik delavnice, so medtem našli.

Profimedia
Eksplozija v Bordeauxu

Po prvih ugotovitvah je bila eksplozija posledica uhajanja plina.

"Trenutno nas skrbi, da se bo število žrtev povečalo ter da bi se utegnile porušiti sosednji stavbi in tudi tiste, ki so bolj oddaljene," je za AFP dejal neimenovani tiskovni predstavnik gasilcev.

Profimedia
Eksplozija v Bordeauxu

Tiskovni predstavnik distribucijskega podjetja Regaz Eric Destarac je dejal, da so na območju eksplozije zmanjšali oskrbo s plinom, a da še ni znano, ali je eksplozija povezana s plinskim omrežjem ali plinskimi jeklenkami. Gasilci so namreč po njegovih besedah v garaži našli nekaj plinskih jeklenk.

Profimedia
Eksplozija v Bordeauxu