Grozodejstvo

Vraževerna »intelektualca« pobila svoji hčerki, da bi v čistejši obliki vstali od mrtvih

R.T.
26. 1. 2021, 09.07
Posodobljeno: 26. 1. 2021, 09.07
Deli članek:

Indijsko zvezno državo Andra Pradeš je pretresla grozljiva zgodba o dvojnem umoru, storjenem izpod rok izobraženih zakoncev, ki si kruh služita v lokalnih izobraževalnih ustanovah.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Zakonca Purushotham in Padmaja Naidu iz indijskega mesta Madanapalle v lokalni skupnosti veljata kot velika intelektualca, a hkrati kot izjemno vraževerna osebka, za katera je bilo znano, da doma izvajata zapletene rituale. Kot poročajo indijski mediji, sta zdaj osumljena, da sta v nedeljo ritualno umorila svoji 27 in 22 let stari hčerki. Prepričana naj bi bila, da se bosta hčerki že naslednji dan ponovno rodili, se reinkarnirali v čistejši obliki. 

Purushotham je profesor kemije in prodekan na lokalnem kolidžu za ženske, medtem ko je Padmaja predstojnica in svetovalka na enem od lokalnih zasebnih inštitutov. Dobre izobrazbe sta bili deležni tudi njuni hčerki. 27-letna Alekhya je bila študentka na indijskem inštitutu za varstvo gozdov v Bhopalu, 22-letna Saidivya, ki je trenutno študirala na glasbeni šoli A.R. Rahman v Mumbaju, pa je v žepu že imela diplomo iz poslovnega upravljanja. Obe hčerki sta od začetka pandemije novega koronavirusa živeli pri svojih starših. 

Slišali so čudne zvoke

Se je pa od začetka pandemije za štirimi stenami družinskega doma dogajalo še nekaj drugega. Močno vraževerna starša sta pod vplivom raznih gurujev izvajala najrazličnejše hindujske rituale, tako imenovane »puje« oziroma obrede čaščenja. Družina naj bi večino časa preživela doma, pri čemer v hišo niso spuščali niti služinčadi niti drugih delavcev in celo sorodnikov. Zakoncema se je kot kaže um dokončno omračil v nedeljo. Sosedje, ki so iz hiše zaslišali čudne zvoke in tudi krike, so poklicali policijo, a je bilo za hčerki že prepozno. 

Končuje se »kali yuga,« prihaja čas resnice

Ker sta se jim zakonca postavila po robu, so morali policisti v hišo vstopiti na silo. Pričakalo jih je razdejanje, trupli hčerk pa sta ležali v različnih sobah, polnih najrazličnejših obrednih predmetov. Policisti domnevajo, da sta hčerki umorila z utežmi. Zakonca sta sicer težave povzročala tudi med samo preiskavo, pri čemer sta policiste rotila, naj trupli še en dan pustijo v hiši, saj bosta hčerki ponovno oživeli, poroča New Indian Express. Kot sta jim pojasnila, sta »od zgoraj« prejela božje sporočilo, naj hčerki žrtvujeta, saj se v noči na ponedeljek končuje obdobje »kali yuge,« časa teme in nemirov. Sledilo bo obdobje »satya yuge,« torej časa resnice in človečnosti. Njuno vraževerje je naletelo na gluha ušesa, policisti so trupli prepeljali v lokalno bolnišnico, kjer bodo opravili obdukcijo, poblaznela zakonca pa so strpali v zapor.