brutalna nesreča

FOTO: Skozi zid cestninske postaje je nenadoma priletel BMW, porušil tri stene ter ubil zaposlenega

R.T.
23. 1. 2021, 20.12
Posodobljeno: 23. 1. 2021, 20.16
Deli članek:

Pol ure pred koncem službe ga je do smrti povozil mladi voznik BMW-ja.

na cestninski postaji Mraclin pri Veliki Gorici na Hrvaškem
Brutalna nesreča na cestninski postaji Mraclin pri Veliki Gorici na Hrvaškem.

53-letnemu Dejanu Budaku, uslužbencu Hrvaških avtocest na cestninski postaji Mraclin pri Veliki Gorici na Hrvaškem, je ostalo le še pol ure do konca nočne izmene, ko je skozi steno z veliko silo trčil mlad voznik BMW-ja. Dejana, ki je stal nedaleč stran od okna, je trk odbil na tla, kjer je mrtev obležal v mlaki krvi. V stavbi je bilo še več zaposlenih, ki pa so k sreči ostali nepoškodovani.

Mladi voznik Luka P. je ostal ujet v vozilu, od koder so ga morali kasneje rešiti hrvaški gasilci. Ti so za portal 24sata dejali, da je bila nesreča huda, saj je voznik BMW-ja z veliko hitrostjo trčil v stavbo postaje in prebil tri zaporedne stene. Preminulega Budaka so našli v prvem prostoru, a je zanj bilo prepozno, polomljenega in krvavega Luko pa je šest gasilcev uspelo rešiti iz avtomobila.

na cestninski postaji Mraclin pri Veliki Gorici na Hrvaškem
Brutalna nesreča na cestninski postaji Mraclin pri Veliki Gorici na Hrvaškem.

Povzročitelja so predali reševalcem, ki so ga odpeljali v zagrebško bolnišnico, kjer pa so zdravniki ugotovili, da je pozitiven na koronavirus, zato so ga morali prepeljati do covidne bolnišnice v Dubravi, kjer so ga oskrbeli. Ima osemkratni zlom noge in udarce po vsem telesu. po navedbah zdravnikov je pravi čudež, da je 20-letni mladenič preživel.

Vzrok za nesrečo še ni znan, a najverjetneje je voznik zaradi hitrosti izgubil nadzor nad vozilom in ga je zaneslo v stavbo, kjer je delal nesrečni Dejan.