Rešen del uganke

Znana je identiteta ženske, ki so jo izvlekli iz jezera Thun, družina v šoku

R.T.
22. 1. 2021, 21.57
Posodobljeno: 22. 1. 2021, 22.02
Deli članek:

Po več dnevih ugotavljanja identitete trupla, ki so ga v nedeljo izvlekli iz švicarskega jezera Thun, je uganka kot kaže vsaj delno razrešena.

Kantonspolizei Bern
Tatu sove je krasil njeno desno lopatico.

O zagonetki iz švicarske vasice Gunten, kjer so s pomočjo tatujev ugotavljali identiteto ženskega trupla, smo že poročali. Telo pokojne sta na hrbtu krasila tatuja »Gayle San«, kar je ime londonskega DJ-ja, in sova, policija pa je fotografiji ponesla v svet. Svet je odgovoril, identiteta pokojne je zdaj znana, poroča švicarski časnik blich.ch. Gre za 31-letnico iz švicarskega mesta Münchenstein, nadobudno plesalko in DJ-ko z vzdevkom DJane. Vrtela se je v krogih techno glasbe, nekoliko presenetljivo pa tudi ni skrivala svoje vere v krščanskega boga.

Kantonspolizei Bern
Napis "Gayle San".

»Polna energije«

Policija domneva, da je bila 31-letnica umorjena, saj je bilo truplo obteženo z betonskim obtežilnikom. Kot je za blich.ch pojasnila ena od njenih sorodnic, jih je novica o smrti globoko užalostila, hkrati vsi skupaj upajo, da bodo hitro izsledili domnevnega morilca. Izreki sožalja so se vrstili tudi na družabnih omrežjih, kjer so jo prijatelji opisali kot »močno« žensko, »polno energije.« »Pogrešali te bomo, tvoj smeh, tvoje klavirske sposobnosti in tvojo energijo,« je po poročanju časnika zapisala njena dobra prijateljica. Vsi po vrsti obljubljajo, da bodo zadevi prišli do dna. 

Malo sledi

Njeni prijatelji domnevajo, da se je nazadnje nahajala v Bernu ali Thunu, a zaenkrat nihče ne ve, s kom je bila v družbi. Te informacije išče tudi policija. Po navedbah prijateljev kot DJ-ka sicer ni nastopala na večjih prireditvah, v žep ji je zato iz tega naslova kanilo bolj malo denarja. Tako naj bi živela na socialni podpori. Eden od prijateljev sicer meni, da se je soočala z nekakšnimi psihološkimi težavami, na sploh pa se sprašuje, kaj je počela na tako odročnem kraju, kjer so našli njeno truplo. Bernska policija zadevo še vedno preiskuje. Zdaj, ko poznajo identiteto žrtve, pa jih zanima predvsem, ali je v bližini kraja kakšen mimoidoči morda videl kakšno sumljivo vozilo.