smrt zavita v tančico skrivnosti

Znan vzrok smrti 26-letne influencerke, katere golo telo so našli ob cesti

R.T.
20. 1. 2021, 12.06
Posodobljeno: 20. 1. 2021, 12.12
Deli članek:

26-letnica je bila umorjena, njena smrt pa je še vedno zavita v tančico skrivnosti.

Instagram (osebni profil)
Alexis Sharkey

Spomnimo: 26. novembra - dan zatem, ko so Američani praznovali zahvalni dan - se je za 26-letno influencerko Alexis Sharkey iz ameriške zvezne države Teksas izgubila vsaka sled. Naslednji dan so za grmičevjem ob cesti v Houstonu - le nekaj kilometrov stran od stanovanja, kamor se je januarja lani preselila s svojim soprogom Tomom Sharkeyem - našli njeno truplo. 

Na inštitutu za forenzične znanosti v okrožju Harris so v torek presodili, da je bila njena smrt posledica umora. Obdukcija je namreč pokazala, da je bila zadavljena. 

Smrt influencerke, ki je imela več deset tisoč sledilcev, pa je še vedno zavita v tančico skrivnosti. Njena mati Stacey Robinson je lokalnim medijem sprva povedala, da je Alexis v petek zvečer po prepiru z možem odšla od doma. Naslednje jutro so okoli 8.30 komunalni delavci našli njeno golo telo, ki ni imelo vidnih poškodb. 

Po najdbi trupla je spregovorila njena prijateljica Tanya Ricardo. Trdila je, da sta imela zakonca Sharkey, ki sta v zakonski stan stopila decembra 2019, težave. Alexis naj bi celo vložila predlog za ločitev. Tom pa je kasneje trdil, da v njunem zakonu ni bilo razkola.

Mati umorjene je decembra dejala, da se je s Tomom sprla, ker ji je ta onemogočil dostop do posmrtnih ostankov hčerke. Prav tako dva tedna ni želel komunicirati s taščo in ostalimi družinskimi člani. 

Iz policijske uprave v Houstonu so sporočili, da v povezavi s primerom nikogar niso aretirali, umor pa še preiskujejo.