Umrlo šest članov družine

FOTO: Smetarski tovornjak do smrti povozil 15 delavcev, spečih na pločniku

R.T.
19. 1. 2021, 09.32
Posodobljeno: 19. 1. 2021, 09.32
Deli članek:

V grozljivi prometni nesreči v indijski zvezni državi Gujarat je življenje izgubilo 15 delavcev, še več jih je poškodovanih.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Nesreča se je zgodila v noči na torek v bližini vasi Kosamba, približno 60 kilometrov od indijskega mesta Surat. Po navedbah lokalne policije je smetarski tovornjak zapleljal čez delavce migrante, ki so spali ob robu ceste. Pri tem jih je 14 umrlo na kraju nesreče, eden pa pozneje v bolnišnici, kjer je pristalo večje število poškodovanih. 

Glede na prve informacije je smetarski tovornjak najprej trčil v traktor, ki je prevažal sladkorni trs, voznik pa je nato izgubil oblast nad vozilom in zapeljal na pločnik, kjer so spali delavci migranti. 

»Izguba življenja zaradi nesreče tovornjaka v Suratu je tragična. V mislih sem z žalujočimi družinamo. Molim, da poškodovani čim prej okrevajo,« je na twitterju zapisal indijski premier Narendra Modi. Po navedbah indijskih medijev je v nesreči umrlo več prebivalcev iz štirih vasi v občini Kushalgarh v sosednji zvezni državi Rajasthan. Da je tragedija še večja, naj bi umrlo kar šest članov iste družine.