Ognjeni zublji

FOTO: Huda ura pri Trebnjem, evakuacija prebivalcev, aktivirana Civilna zaščita

R.T.
13. 1. 2021, 07.26
Posodobljeno: 13. 1. 2021, 10.57
Deli članek:

Požar je zajel celoten objekt, ogrožen je bil tudi plinohram.

PU Novo mesto
Nastala je velika premoženjska škoda.

Malo po tretji uri zjutraj je zagorelo v objektu podjetja Treves v Biču pri Trebnjem. Požar je zajel celoten objekt velikosti približno 75 x 40 metrov, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje. Pogorel je del proizvodnje in pisarniških prostorov, na tem delu se je vdala tudi streha.

PU Novo mesto
Nastala je velika premoženjska škoda.

Zaradi požara in dima so evakuirali okoliške prebivalce, gasilcem pa je uspelo zavarovati tamkajšnji plinohram. Lokalna cesta Bič - Veliki Gaber je bila pri Biču popolnoma zaprta.

Gasilci so požar večinoma omejili, žarišča požara naj bi pogasili predvidoma do poldneva. V objektu je bil ob požaru eden od zaposlenih, tako da med zaposlenimi in tudi med gasilci ni poškodovanih.

Aktivirana je bila celotna gasilska zveza Trebnje in dodatna 3 PGD iz okolice ter Občinski štab Civilne zaščite. 

PU Novo mesto
Nastala je velika premoženjska škoda.

Z novomeške policijske uprave so sporočili, da je nastala velika premoženjska škoda. Kakor tudi, da bodo takoj, ko bodo razmere na požarišču to dopuščale, ogledna skupina Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto pričela z ogledom. Kriminalisti bodo ugotavljali vzrok za nastanek požara in druge okoliščine. O ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo. Radio Slovenija pa poroča, da po prvih podatkih gmotna škoda presega milijon evrov.

Podjetje Treves na Biču so sicer ustanovili leta 2005. Njegov ustanovitelj je globalno uspešno podjetja Treves iz Francije, ki je v večinski družinski lasti in so ga ustanovili leta 1836. To kot ključni partner sodeluje v avtomobilski industriji, je globalna družba, ki je specializirana za razvoj, izdelavo in dobavo avtomobilskih sestavnih delov s področja zvočne in termične izolacije.