nevarna vožnja

35-letnik kot nor z audijem bežal pred policisti

A.S.
12. 1. 2021, 17.51
Posodobljeno: 12. 1. 2021, 17.58
Deli članek:

Med begom je trčil v objekt, prometno signalizacijo, prevozil rdečo luč, zapeljal na travnik, ... Policisti so mu naposled stopili na rep.

Bobo
Fotografija je simbolična

Včeraj so nekaj pred 22. uro ljubljanski policisti na Šmartinski cesti v ustavljali voznika črnega osebnega vozila znamke Audi A6 s koprskega registrskega območja. Voznik se je na znake policije požvižgal in z vožnjo nadaljeval v smeri centra Ljubljane.

Pri tem je na Šmartinski cesti trčil v enega izmed objektov in ga poškodoval, večkrat pa je trčil tudi v prometno signalizacijo. Med vožnjo je prekršil več cestnoprometnih predpisov in ogrožal druge udeležence v prometu: vozil je tudi po pločniku in prevozil rdečo luč na semaforju.

Kljub temu, da je po trčenjih z vozila odpadlo kolo, je vozil naprej, na Stolpniški ulici celo zapeljal na travnik, kjer pa vožnje ni mogel več nadaljevati. S kraja jo je ucvrl peš, a so ga možje v modrem kmalu izsledili in prijeli v bližini.

35-letnemu vozniku, doma iz okolice Ivančne Gorice, ki nima vozniškega dovoljenja, je bila v času zbiranja obvestil odvzeta prostost. Prav tako so mu zasegli neregistrirano vozilo, v postopku pa je odklonil alkotest in strokovni pregled. Policisti so mu zasegli manjšo količino snovi, za katero sumijo, da je prepovedana droga. Zaradi nevarne vožnje in pečanja z drogo možje v modrem nadaljujejo z zbiranjem obvestil. 

Ob tem pozivajo vse morebitne očividce, da se oglasijo na Policijski postaji Ljubljana Center, Trdinova ulica 10 ali pokličejo natelefonsko številko omenjene policijske postaje (01) 475-06-00 oziroma na interventno številko 113.