Včeraj so nekaj pred 22. uro ljubljanski policisti na Šmartinski cesti v ustavljali voznika črnega osebnega vozila znamke Audi A6 s koprskega registrskega območja. Voznik se je na znake policije požvižgal in z vožnjo nadaljeval v smeri centra Ljubljane.

Pri tem je na Šmartinski cesti trčil v enega izmed objektov in ga poškodoval, večkrat pa je trčil tudi v prometno signalizacijo. Med vožnjo je prekršil več cestnoprometnih predpisov in ogrožal druge udeležence v prometu: vozil je tudi po pločniku in prevozil rdečo luč na semaforju.

Kljub temu, da je po trčenjih z vozila odpadlo kolo, je vozil naprej, na Stolpniški ulici celo zapeljal na travnik, kjer pa vožnje ni mogel več nadaljevati. S kraja jo je ucvrl peš, a so ga možje v modrem kmalu izsledili in prijeli v bližini.

35-letnemu vozniku, doma iz okolice Ivančne Gorice, ki nima vozniškega dovoljenja, je bila v času zbiranja obvestil odvzeta prostost. Prav tako so mu zasegli neregistrirano vozilo, v postopku pa je odklonil alkotest in strokovni pregled. Policisti so mu zasegli manjšo količino snovi, za katero sumijo, da je prepovedana droga. Zaradi nevarne vožnje in pečanja z drogo možje v modrem nadaljujejo z zbiranjem obvestil. 

Ob tem pozivajo vse morebitne očividce, da se oglasijo na Policijski postaji Ljubljana Center, Trdinova ulica 10 ali pokličejo natelefonsko številko omenjene policijske postaje (01) 475-06-00 oziroma na interventno številko 113.