hong kong

Človekov najboljši prijatelj preprečil milijonsko tatvino

B.K.
12. 1. 2021, 13.12
Posodobljeno: 12. 1. 2021, 13.13
Deli članek:

Lajajoči pes je načrte prekrižal tolpi vlomilcev, ki so iz luksuzne hiše hoteli odtujiti sef.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

44-letnemu državljanu Združenega kraljestva, ki prebiva v luksuzni vili sredi Hong Konga na Kitajskem, ni bilo nič jasno, ko ga je malce pred pol tretjo jutranjo uro iz postelje vrgel njegov pes. Ta ni in ni nehal lajati, Britanec se je odpravil v pritličje, kjer je sredi dnevne sobe zagledal štiri vlomilce, kako vlečejo njegov sef na balkon. Ko so zagledali so pobegnili, on pa je poklical policijo. V dobre pol ure so štirje vlomilci že sedeli vklenjeni na policijski postaji.

“Sef so že prestavili na balkon, a ko so videli lastnika so štirje vlomilci pobegnili praznih rok,” je za časnik South China Morning Post vlom opisal vir v hongkonški policiji. Policija je kasneje v ustavljenem taksiju prijela štiri osumljence, stare od 29 do 46 let. Vsi prihajajo s celinske Kitajske, v Hong Kong pa so vstopili nelegalno, da bi tam zaslužili z vlomi in tatvinami.

Britanec, ki je član uprave nekega podjetja za kapitalsko upravljanje s sedežem v Hong Kongu, je kasneje policiji potrdil, da vlomilci niso ukradli nobenih njegovih dragocenosti.

Manjši kriminal je v Hong Kongu zadnja leta sicer v porastu. V letu 2020 je glede na leto 2019 njegova pojavnost zrasla za kar devet odstotkov.