Po mnenju petčlanskega senata je tožilstvu uspelo dokazati, da je takrat 33-letni Turk na grozovit način in iz brezobzirnega maščevanja 23. februarja lani umoril svojo 27-letno partnerico in mamo dveh majhnih otrok iz vasi Potok v občini Straža, poroča Dnevnik.

Ob prihodu policistov je ranil še sebe. Policija je takrat ugotovila, da sta bila povod za umor prepir in bolestno ljubosumje. Osumljeni je sicer žrtev, ki je umrla na kraju dejanja, večkrat zabodel v prsni koš in hrbet, so februarja lani pojasnili na policiji.

Policija, Hiša Potok, umor, romana muhic
Boris Blaić / Dolenjski list
Ob prihodu policistov je Borut Turk ranil še sebe.

Na sodbo se bosta pritožili obe strani, tako tožilstvo kot tudi obramba, ki je prepričana, da je šlo za uboj na mah v stanju neprištevnosti, pišejo Slovenske novice. A izvedenec za psihiatrijo je pri Turku ugotovil mejno osebnostno in narcisistično motnjo, kar ni duševna bolezen.

Oškodovanci v tem kazenskem postopku premoženjskopravnega zahtevka ne bodo vložili, saj ni možno postaviti takšnega zahtevka, ki bi jim povrnil hčer, mamo, sestro, je med drugim dejala odvetnica Anita Klobučar, ki je zastopala oškodovance, še povzema časnik.

Hiša Potok, umor, romana muhic
Boris Blaić / Dolenjski list
Hiša na Potoku, v kateri se je zgodil umor.