odklonil strokovni pregled

FOTO: Pri 32-letnem vozniku našli prepovedano hladno orožje in drogo

A.S.
8. 1. 2021, 14.13
Posodobljeno: 8. 1. 2021, 14.13
Deli članek:

Vozil je brez vozniškega dovoljenja in verjetno tudi pod vplivom prepovedanih drog. Še isti dan so možje v modrem pri njem opravili hišno preiskavo, ki jih ni pustila praznih rok.

PP Gorišnica
Zaseženo hladno orožje

Patrulja Policijske postaje Gorišnica je v četrtek v zgodnjih jutranjih urah v naselju Grlinci ustavila voznika tovornega vozila znamke Peugeot.

Med postopkom so policisti ugotovili, da je 32-letni voznik vozil v času, ko mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Zaradi suma, da je voznik vozil pod vplivom prepovedanih drog, so mu odredili strokovni pregled, ki pa ga je odklonil.

Policisti so mu nadaljnjo udeležbo v cestnem prometu preprečili z zasegom
vozila. Zaradi vožnje v času, ko mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in odklona strokovnega pregleda, so zoper voznika podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

PP Gorišnica
Zasežena droga

Na podlagi pridobljene odredbe sodišča so policisti še isti dan potrkali na njegova vrata, saj so sumili, da skriva prepovedano drogo. Hišna preiskava jih ni pustila praznih rok: našli in zasegli so dve manjši PVC vrečki s posušenimi rastlinskimi delci (sumijo, da gre za konopljo), digitalno tehtnico in gumijevko, ki spada med hladna orožja.

32-letnik ima v posesti še več kosov drugega orožja (imitacije orožja, imitacija airsoft …), za katera pa dovoljenje po zakonu o orožju ni potrebno.

Zaradi posesti gumijevke bodo možje v modrem zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku. V zvezi z zasegom prepovedane droge pa bodo uvedli kazenski postopek, so sporočili s Policijske uprave Maribor.