V nosove udaril neznosen smrad

FOTO: Prtljažnik zapuščenega vozila skrival grozo, je Claudio ubila hčerka Lea?

R.T.
8. 1. 2021, 09.44
Posodobljeno: 8. 1. 2021, 09.48
Deli članek:

Policisti so sprva mislili, da imajo opravka zgolj z nesrečo in zapuščenim vozilom. Resnica je bila strahovita.

Polizei NRW BN
Našli so ga zapuščenega na ulici, a je v prtljažniku skrival grozo.

Nemški policisti so bili postavljeni pred zagonetko. Štiri dni po božičnem večeru so na eni od ulic v mestu Königswinter pri Bonnu našli zapuščeno osebno vozilo znamke Renault, s katerega je nekdo odstranil registrske tablice. Podrobnejši pregled zunanjosti je razkril, da je bil avtomobil udeležen v prometni nesreči, a takrat razen treh oseb še nihče ni vedel, da se v prtljažniku skriva groza. 

Ko so ugotovili identiteto lastnika, so potrkali na vrata 48-letne Caudie E., a jim ta ni odprla vrat, poroča nemški tabloid Bild. Na hiši so sicer opazili poškodbe, ki bi lahko bile posledica nesreče z avtomobilom. Tega je nato z ulice sicer odvlekla vlečna služba. Teden dni pozneje so se preiskovalci odločili, da pokukajo tudi v notranjost Renaulta, takoj ko so odprli vrata, pa jim je v nos udaril neznosen smrad. Vonj jih je vodil do prtljažnika, v katerem je ležalo truplo Claudie. 

Kaj se je zgodilo?

Policisti so 5. januarja znova potrkali na vrata stanovanja, v katerem je Claudia živela skupaj s svojo 22-letno hčerko Leo. Ta se je med zaslišanjem hitro zlomila, skrušena je priznala, da je mamo ubila skupaj s svojo 15-letno prijateljico. V noči na 26. decembra sta jo zadavili ali zadušili, policisti so bili s podrobnostmi namreč skopi. Po informacijah Bilda naj bi prišlo do prepira, ker naj Claudia ne bi dovolila, da 15-letnica ostane pri njih. 

Lea in 15-letnica naj bi mrtvo mamo zavili v rjuho in jo strpali v prtljažnik, nato pa prosili 16-letnega prijatelja, naj avtomobil odpelje. Samo on je bil namreč vešč volana, a mu je pred odhodom kljub temu uspelo trčiti v hišo. Ker je bil avtomobil poškodovan, ga je nato zapustil sredi ulice. 

Tako hčerka kot prijateljica trenutno ždita v priporu in sta osumljeni kaznivega dejanja uboja, 16-letnika pa preiskujejo zaradi pomoči pri tem zločinu.