direktor kaj takega doživel prvič

Vaščani na banko prinesli truplo kmeta, razlog nenavaden

R.T.
8. 1. 2021, 07.31
Posodobljeno: 8. 1. 2021, 08.18
Deli članek:

Svojcev ni imel, sosedje pa so preiskali njegovo hišo v upanju, da bodo našli kaj dragocenega. Našli so hranilno knjižico in se s truplom odpravili na banko.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

55-letni kmet Mahesh Yadav, ki ni imel družine, je po dolgi bolezni v torek zjutraj umrl sam v rodni vasi, ki se nahaja v indijski zvezni državi Bihar. Njegovo truplo so več ur kasneje našli sosedje.

Sosedje so preiskali njegovo hišo v upanju, da bodo našli kaj dragocenega, kar bi lahko prodali in poravnali stroške pogreba. Sčasoma so našli njegovo hranilno knjižico s približno 1.600 dolarji (1305 evrov).

Pograbili so knjižico in pokojnika ter se odpravili v podružnico banke. Izvajali so pritisk na zaposlene in niso želeli oditi, vse dokler direktor poslovalnice ni odobril izplačila sredstev za poravnavo stroškov upepelitve, je povedal tiskovni predstavnik lokalne policije Amrendar Kumar."Banka je denar dokončno odblokirala po posredovanju lokalne policije," je potrdil.

Direktor banke Canar, Sanjeev Kumar, ki je vaščanom izročil 135 dolarjev (110 evrov) je priznal, da je kaj takega doživel prvič, poroča tiskovna agencija AFP.