Več kot 10.000 evrov

Z golo fotografijo "hčere" so ga zvabili v zanko izsiljevanja

C.E.
7. 1. 2021, 12.35
Posodobljeno: 7. 1. 2021, 12.40
Deli članek:

Žrtve spletnega izsiljevanja so pogosto mladoletne osebe, v primeru, ki so ga obravnavali novomeški kriminalisti, pa je bila mladoletnica vaba.

Profimedia
Fotografija je simbolična

V zanko se je ujel nek moški, ki se je v začetku lanskega leta začel dopisovati z mlajšo žensko, ki je na družabnem omrežju objavila svoje gole fotografije. Čez nekaj dni je z moškim stik navezal 42-letnik iz Črnomlja, ki je trdil, da je oče te ženske, mladoletnice. 42-letnik mu je v naslednje koraku zagrozil, naj mu v zameno za molk izroči denar.

Sledilo je srečanje. Oškodovanec se je iz strahu sestal z 42-letnikom in mu izročil denar. Toda izsiljevanje se je nadaljevalo. Ustrahovani moški je tako 42-letniku in njegovim pajdašem v naslednjih mesecih izročil več kot 10.000 evrov.

Pred dnevi so policisti sklenili preiskavo in prijeli izsiljevalca. Izkazalo se je, da so ga v preteklosti že večkrat obravnavali zaradi ropov, nasilja v družini, goljufij, groženj in številnih premoženjskih kaznivih dejanj. Preiskovalni sodnik ga je do sojenja poslal v pripor.