Kršitelji

Dovoljenje za prehajanje ni dovolj, tudi vozniško je potrebno

B.K.
7. 1. 2021, 11.45
Posodobljeno: 7. 1. 2021, 11.53
Deli članek:

Štajerski policisti imajo spet težave s pijanimi vozniki

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Policisti iz Gorišnice so v sredo popoldan v naselju Slatina ustavili 48-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je doma v okolici Bistrice ob Dravi. Prehajal je občine, čeprav je to prepovedano, a je imel za to dovoljenje. Ni pa imel vozniškega dovoljenja pa tudi napihal je (0,68 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka), zato so mu avtomobil zasegli, na sodišče pa so podali obdolžilni predlog.

Ptujski policisti so danes ponoči naleteli na podobnega voznika - Velenjčana, ki je vozil po Zgornji Hajdini. Ta pa ne le da ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, tudi dovoljenja za prehajanje občin ni imel. Seveda je tudi napihal (0,78 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Zasegli so mu vozilo, izdali položnico in na pristojno sodišče podali obdolžilni predlog.

Mariborski policisti pa so se prav tako včeraj popoldan ukvarjali z vinjenim kolesarjem. 54-letnik je vijugal po cestišču, kričal in skoraj povzročil prometno nesrečo. Elektronski alkotest je pokazal, da je imel v litru izdihanega zraka 0,85 miligramov alkohola. Izdali so mu plačilni nalog in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo.