Tragedija na zasneženem polju

Z družino so se odpravili na sankanje, štiriletna Daria se ni vrnila živa

R.T.
5. 1. 2021, 10.00
Posodobljeno: 5. 1. 2021, 10.03
Deli članek:

Na zasneženem polju se je želel »zabavati« z avtomobilom. Ta »zabava« je štiriletno deklico, ki je sedela na saneh, stala življenja.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Nemški mediji poročajo o veliki tragediji, ki se je v nedeljo popoldne pripetila na območju mesta Gera v zvezni deželi Turingija. Zunaj je bil lep zimski dan, tla pa je prekrila odeja snega, zato so se starši s svojo štiriletno deklico Dario odpravili v naravo in s seboj vzeli sani. To je bil tudi zadnji dan, ko so jo videli živo. 

Z njimi se je s svojim avtomobilom znamke Seat odpravil tudi 25-letni prijatelj, ki je polje videl kot primeren poligon za »driftanje« oziroma drsenje in izvajanje raznih manevrov po spolzkih tleh. V nekem trenutku, ko je bila hitrost prevelika, je izgubil oblast nad vozilom in trčil v na polju parkiran družinski kombi. Tragedija je hotela, da je pred kombijem na saneh ravno takrat sedela štiriletnica, ki se je tako znašla med obema voziloma. Reševalci so bili brez moči, Daria je umrla na kraju nesreče. 

Tragedijo zdaj preiskuje policija, ki preverja tudi sledi, ki jih je Seat pustil na zasneženem polju. Več informacij po navedbah tiskovnega predstavnika policije trenutno ne bodo razkrivali, pri čemer so pojasnili, da so tako staršem deklice kot 25-letniku zagotovili psihološko pomoč. Na poceni izgubljeno mlado življenje zdaj spominjajo cvetje, plišast medvedek in sveče, ki so jih na kraju včeraj pustili sorodniki in prijatelji družine.