JAGODNI IZBOR

Z ukradenim mesom bežal pred policijo

S.S.
4. 1. 2021, 21.35
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

arhiv Svet24
Fotografija je simbolična.

10 Ljubljanski policisti so na Viču obravnavali vlom v hišo. Lastnik pogreša jedilni pribor. Škode je za približno tisočaka.

9 Na Ljubelju je sankačica po roki poškodovala domačinko, ki je stala ob neurejeni sankaški progi.

8 Pomurski policisti so na analizo poslali bankovec za 20 evrov, za katerega sumijo, da je ponarejen.

7 V Domžalah je neznani storilec vlomil v vrtno lopo, ukradel pa 300 evrov vreden daljnogled.

6 V Slovenj Gradcu je neznanec razbil šipo parkiranega osebnega vozila in notranjost polil z nafto. Lastnica je oškodovana za najmanj tisočaka.

5 Izolski policisti so obravnavali 33-letnika, ki je razgrajal doma. »Razbijal je inventar in kričal na ves glas, zatem pa je žalil policiste in se ni umiril,« so sporočili iz PU Koper in dodali, da so moškemu odredili pridržanje in izdali plačilni nalog.

4 V Mednem so neznanci izpraznili gostinski lokal. Pogrešajo mize, stole, prenosni zvočnik in peč na pelete. Škode je za 3000 evrov.

3 Črnomaljski policisti so med opravljanjem nalog opazili moškega, ki je z rokami udarjal po avtomobilu, vpil in se nedostojno vedel. Očitno pijani 30-letnik je potem znorel tudi nad policisti, nadaljeval je kričanje in žaljenje, pomirili pa so ga šele nekoliko trši prijemi. Med postopkom se je v zgodbo vmešal še 19-letnik in enega od policistov večkrat udaril v glavo. Tudi njega so obvladali nekoliko trši prijemi policistov, oba razgrajača pa sta bila pridržana. Starejši je bil odpuščen s plačilnimi nalogi, zoper mlajšega pa sledi kazenska ovadba.

2 Na zgradbi parlamenta v Ljubljani so vandali za silvestrovo »sesuli« enega od oken, ki gledajo na Šubičevo ulico.

1 Šentjernejski policisti so med kontrolo prometa v Dolenjem Kronovem ustavljali voznika renault lagune, ki pa znakov ni upošteval in je s pospešeno hitrostjo nadaljeval svojo pot. Ko so 49-letnika le ustavili, so ugotovili, da prevaža večjo količino mesa in mesnih izdelkov, izvora pa ni znal pojasniti. A je bilo hitro ugotovljeno, da je tat na območju Stare Bučke izkoristil odsotnost stanovalcev in jim pokradel mesnate dobrote. Moškemu sledi globa zaradi kršitev prometnih predpisov, za krajo pa ovadba.