Družina v solzah

Iz reke izvlekli truplo: tedne pogrešanega Milorada, očeta štirih otrok, so prepoznali po uri

R.T.
24. 12. 2020, 10.37
Posodobljeno: 24. 12. 2020, 10.37
Deli članek:

Identitete trupla, ki so ga pri Linzu izvlekli iz Donave, sicer še niso potrdili z obdukcijo, a avstrijski mediji poročajo o kruti realnosti, da so zagotovo našli več tednov pogrešanega Milorada V.

Facebook
Milorad je želel praznike preživeti z družino, zdaj je odjeknila tragična vest.

Srbski kuhar in oče štirih otrok, ki je bil zaposlen na turistični ladji Primadonna, privezani v pristanišču v Linzu, je izginil 21. novembra. Vse od takrat se je za njim izgubila vsaka otipljiva sled.

Milorada so več kot štiri tedne iskali širom Avstrije in tudi Balkana, pri čemer so nekateri srbski mediji poročali, da naj bi ga ljudje opazili na območju avstrijske Štajerske. Upanje je zdaj ugasnilo. Truplo, ki so ga včeraj izvlekli iz Donave, so sicer poslali na obdukcijo, kjer bodo njegovo identiteto potrdili tudi uradno, a so policisti na podlagi ure, ki jo je nosil na zapestju, prepričani, da so našli ravno Milorada. Vzrok smrti po navedbah avstrijskih medijev zaenkrat še ni znan, preiskava tragedije pa je še vedno v teku. 

Milorad se je usodnega dne, ko se je za njim izgubila vsaka sled, namenil v domovino. V Novem Sadu namreč prebiva njegova družina, s katero je želel v času tako imenovanega »lockdowna« preživeti nekaj skupnih trenutkov, nato pa se vrniti na delo v Linz, ko bi lahko kuhinja na Primadonni znova obratovala. Po poročanju srbskih medijev je bila družina do 21. novembra z njim dnevno v stiku, tisto soboto po 15. uri pa se na telefon ni več oglašal. Neodgovorjenih je ostalo tudi na stotine sporočil, ki so mu jih poslali zaskrbljeni soproga in otroci. Policija je že tisti teden začela obsežno iskalno akcijo, pri čemer niso vedeli, ali imajo opravka z nesrečo, dejanjem iz obupa ali celo zločinom. Morda bo zadevo zdaj osvetlila obdukcija.