JAGODNI IZBOR

Lopova je nevede zaklenila v klet

S.S.
7. 12. 2020, 21.33
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

10 Iz gostilne v Ločah je neznani storilec ukradel dva hladilnika in ledomat.

9 V Kromberku v občini Nova Gorica je domačin pri izkopu za vinograd naletel na sedem topovskih granat različnih kalibrov in šrapnel italijanske izdelave iz obdobja prve svetovne vojne. Bombni eksperti so najdbe odstranili in jih do uničenja ustrezno uskladiščili.

8 Ljubljanski policisti so za Bežigradom obravnavali vlom v klet. Lastnik pogreša sani, smuči in otroški voziček. Škode je za 1500 evrov.

7 Novomeški policisti so na Prisojni poti obravnavali nesrečo. Ugotovljeno je bilo, da je 75-letna voznica parkirala na domačem dvorišču, a ni dovolj močno zategnila ročne zavore. Ob izstopu se je avto pričel premikati, ženska pa je padla in se huje poškodovala.

6 Na Jesenicah so policisti v enem dnevu oglobili tri voznike, ki so avte pustili na prostorih za invalide. Na nobenem od avtov namreč ni bilo ustrezne parkirne karte.

5 V Velikih Laščah so štirje moški, oblečeni v črno, vlomili v hišo, pri čemer so se oškodovanki predstavili kot uslužbenci policije. Med »hišno preiskavo« so ji ukradli gotovino in mobilni telefon ter s kraja pobegnili. Ženska je bila med ropom lažje poškodovana.

4 V Radljah ob Dravi je vandal poškodoval luč javne razsvetljave in povzročil za 1500 evrov škode.

3 V Kapelah so brežiški policisti ustavili 14-letnega voznika traktorja, ki kajpak ni imel vozniškega dovoljenja. Traktor so mu zaplenili in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

2 Kranjski policisti so prejeli prijavo moškega, da so mu neznanci ukradli avto. Kriminalisti so vozilo hitro našli in ugotovili, da ni prišlo do tatvine, ampak je lastnik preprosto pozabil, kje ga je pustil.

1 V Velenju je neznani storilec vstopil v odklenjeno klet ob hiši, lastnica pa je zvečer klet zaklenila in vanjo nevede zaprla lopova. Ta je potem ponoči prežagal več lesenih lestev in pobegnil s kupom električnega orodja in hrane.